Ondernemer van het Jaar wil doorontwikkelen

ERMELO - Intersport Ermelo verhuist dit najaar naar een gloednieuw pand. Ondernemers Wim en John Meijers nemen hun intrek in het pand dat gebouwd is op de plek waar voorheen Scheer en Foppen zat. De nieuwe winkel wordt een derde groter dan de huidige sportzaak. Wim Meijers, die in september uitgeroepen werd tot Ondernemer van het Jaar, wil doorontwikkelen.

,,En dat kan mede dankzij deze mannen,” vertelt zijn vader John Meijers. Hij wijst naar Sven Gravendeel en René Dijkhuis. ,,Zij gunnen het de Ermelose ondernemers.” Vier trotse mannen vertellen hun plannen voor de zaak, maar meer nog voor Ermelo. Wim Meijers: ,,We zien dit als een mooie aftrap van veel veranderingen in het centrum.” Meijers was al jaren aan het kijken naar een grotere winkel. Daarover waren ook al eerder gesprekken met Gravendeel die toentertijd de Schoenenreus kocht. Sindsdien is er meermalen gekeken naar het aantal vierkante meters. ,,Maar we moesten ook kijken wat verantwoord was,” vult John aan. ,,De wens om groter te groeien dateert al uit de tijd dat we Putten hebben gesloten.” Vader en zoon hebben samen met Intersport Nederland onderzoek gedaan naar mogelijkheden in de markt. ,,We doen het nu al goed,” vertelt Wim. ,,Daar hoeven we niet voor te verhuizen. Maar ik kijk graag naar de toekomst. Intersport is bezig met een nieuw concept en dat kunnen we in het nieuwe pand gelijk doorvoeren. We zijn dan de vijfde winkel volgens de nieuwe lijn.”

Winkelformule

Intersport heeft meer dan 75 vestigingen in Nederland, onderdeel van een wereldwijd netwerk met meer dan 5200 winkels in veertig landen. ,,Het is een sterke winkelformule,” aldus de Ermelose ondernemer. De nieuwe winkel wordt vooral een beleving, moderner en strakker ingericht. ,,We kunnen straks 3D voetanalyses maken.” Gravendeel is blij dat deze jonge ondernemer deze stap wil zetten. Hij onderstreept de kracht van het lokaal ondernemen. ,,Ketens hebben het lastig. Juist die betrokkenheid van lokale ondernemers, de band met de klant is de kracht van een dorp als Ermelo.” Overigens wil Gravendeel daarmee niet zeggen dat kleine ondernemers het niet lastig hebben. ,,Nee, maar lokale ondernemers weten dat een winkel meer betekent dan een zaak runnen. Je moet elkaar versterken. Vanuit het vastgoed willen we daar ook een rol in spelen.”

Lokale betrokkenheid

Met Intersport combineert Meijers de kracht van een grote internationale winkelformule met de sterke lokale betrokkenheid. ,,Ik ben dan ook blij dat we deel blijven uitmaken van de ‘Raadhuispleinondernemers’. We hebben daar een fijne groep en kunnen dingen samen oppakken.” In de nieuwe zaak gaat Meijers overigens opnieuw ‘werelden’ inrichten. Zijn visie over deze aanpak werd vijf jaar geleden door het hoofdkantoor van Intersport opgepakt en uitgerold. Zo wordt er gebruik gemaakt van zes sportcategorieën: Running, Fitness, Bad&Beach, casual, tennis en voetbal. Deze categorieën, zowel schoeisel als kleding en accessoires worden gegroepeerd. Men gaat meer in op de beleving en door een selectie in categorieën te maken, kan men specialistischer ingaan op de producten.

Veranderd

Bloed kruipt waar het niet gaan kan bij John Meijers. Ook al heeft hij niet meer de verantwoordelijkheid van de winkel, de stap naar de compleet nieuwe formule is ook voor hem een mooie uitdaging. Vader en zoon vullen elkaar wat dat betreft perfect aan. Wim handelt op basis van cijfers, John draait op zijn jarenlange ervaring. ,,Er is veel veranderd,” vertelt de laatste. ,,Vroeger ging je pas bijbestellen als er naar gevraagd werd. Tegenwoordig wordt de voorraad automatisch bijgevuld. Overigens is de omloopsnelheid van producten ook vele malen korter.” Wat ook veranderd is, zijn de sportactiviteiten in het dorp. ,,Dat is een landelijke tendens,” vult Wim aan. ,,Maar inderdaad gebeurt er veel in Ermelo. En daar waar we kunnen, dragen we graag een steentje bij.”

Het pand aan Stationsstraat 129 is deze week ontdaan van bouwhekken. Boven het winkelpand zijn vier appartementen gerealiseerd die inmiddels ook verhuurd zijn. De winkel zal na de zomer compleet worden ingericht. ,De opening staat gepland voor november.