Van blauwe ballen naar discobollen

ERMELO - Geef hem twee stokken en Arjon van de Tillaart begint spontaan te drummen, ongeacht waarop. Maar de muziek brengt de Ermelose slagwerkdocent, bekend van Drumble Dance verder. DJ Arjon laat iedereen swingen op de dansvloer. Zo maakt deze muziekliefhebber er een compleet feestje van en dat laat hij ook zien zaterdagavond 18 mei tijdens ErmeloDraaitDoor op het terras van Brasserie De Volksmond.

Vijftien jaar geleden startte Van den Tillaart met het geven van percussie- en slagwerklessen. Dat breidde hij de afgelopen jaren uit met de inmiddels bekende blauwe ballen. ,,Steeds vaker wilde ik hiervoor muziek mixen en dus kwam er meer apparatuur bij,” vertelt de Ermelose ondernemer. ,,Dat sloot perfect aan bij de vraag om (bruilofts-)feestjes van muziek te voorzien.” Vorig jaar organiseerde hij ook een 50+ feestje bij Pitch&Putt op Strand Horst. ,,Inmiddels hebben we al veel feestzalen gezien.”

Half om half

Aanstaande zaterdag is Van den Tillaart de man achter de knoppen als het gaat om geluid. ,,Het is voor mij de eerste keer om zo’n programma te begeleiden, maar ik heb er ontzettend zin in,” vertelt de muziekman. Natuurlijk heeft hij de kinderen gevraagd om ook een demonstratie Drumble Dance te verzorgen. ,,Daar starten we mee om 17.00 uur op het Pauwenplein. Het belooft mooi weer te worden, echt terrasjesweer heeft horeca uitbater Ruurd Post ons beloofd,” lacht Van den Tillaart. Hij heeft net zijn bus laten bestickeren. Half reclame voor DrumbleDance en half voor zijn dj-activiteiten.

Songfestival

Overigens zullen ook Coverband De Platenspelers en Voice Kids winnares Iris Verhoek zaterdag van zich laten horen. Het live-programma voor en door Ermeloërs start ditmaal om 16.00 uur met een muzikale warming-up op het terras van Brasserie de Volksmond. ,,En we gaan eruit met Songfestivalmuziek,” besluit Van den Tillaart. Het is natuurlijk de avond van het EurovisieSongfestival. Het programma eindigt dan ook rond 20.00 uur. Wie zeker wil zijn van een tafeltje kan reserveren bij De Volksmond. www.brasseriedevolksmond.nl