Jonker en Dooijewaard openen restaurant in Scheveningen

ERMELO/ SCHEVENINGEN – De horecamannen Robert Jonker en Jan Dooijewaard openden afgelopen zaterdag de deuren van hun derde restaurant; brasserie The Beachroom. Ditmaal geen horecazaak in Ermelo, maar aan de boulevard in Scheveningen.

,,Het is het 'broertje' van de DorpsKamer en vandaar de naam The Beachroom," vertelt Robert Jonker enthousiast. In de basis is de menukaart gelijk aan die van de DorpsKamer, met uiteraard de nodige aanpassingen vanwege de locatie. De nieuwe brasserie is gevestigd onder het Kurhaus vlak naast het bekende Crazy Piano's. Jonker en Dooijewaard waren op zoek naar een nieuwe uitdaging en het liefst een keertje buiten Ermelo. ,,Deze prachtige kans kwam voorbij. Na een maand het pand flink onder handen te hebben genomen, zijn we zaterdag geopend."

Drie horecazaken

Jonker en Dooijewaard draaien vanaf nu drie horecazaken. Naast De DorpsKamer openden de mannen twee jaar geleden restaurant Van Sprang. ,,Dat was best spannend, maar alles loopt prima," vertelt Jonker. Beide restaurants in Ermelo hebben hun eigen specialiteiten. ,,Onze chef-kok Dimmen Knossen heeft met het gehele team Van Sprang echt op de kaart gezet. Ook voor hem was het tijd dat er weer een nieuwe uitdaging kwam. Hij zal dan ook de dagelijkse leiding hebben over The Beachroom." Knossen is samen met collega Sander van Beek verhuisd naar Scheveningen om het nieuwe restaurant te runnen. ,,We hebben een team om ons heen om dit soort stappen te maken en door te groeien," aldus Jonker. In Scheveningen kunnen de mannen dan ook rekenen op Ermelose ondersteuning, zeker in de opstartfase.

 

Voor de twee horecaondernemers wordt het weer pionieren in Zuid Holland. ,,Hoewel The Beachroom jaarrond geopend zal zijn, moeten we het veelal hebben van passanten en dagjesmensen die van en naar het strand komen. Dat is anders dan in Ermelo waar we ook veel vaste gasten hebben." De mannen vinden het leuk om nu een restaurant erbij te hebben met een groter verzorgingsgebied. ,,Het is een prachtige locatie met veel collega-ondernemers om ons heen. We hopen natuurlijk op een mooie zomer zodat veel mensen de nieuwe brasserie weten te vinden."