Personal trainer met expertise en ervaring

ERMELO - Victor Bosch is genomineerd in de verkiezing om de titel Beste Personal Trainer, de wedstrijd om de Dutch Fitness Awards. De bescheiden trainer van Get Healthy vindt het leuk dat een deelnemer van het Ermelose fitnesscentrum hem voorgedragen heeft.

Wie kennis maakt met Bosch ontmoet niet het prototype personal trainer. Er staat geen spierbundel die mensen gaat afbeulen. Hij maakt ook geen stemverheffingen. ,,Dat gaat ook niet,” vertelt Bosch. ,,Ik ben tien weken te vroeg geboren. Bij het aanbrengen van de beademingsapparatuur zijn mijn stembanden beschadigd. Dat maakt het soms moeilijker om mij goed verstaanbaar te maken.” De trainer ziet het niet als beperking. ,,Het hoort bij mij, ik weet niet beter.” Hij is, wellicht mede door zijn stem, de rust zelve. Zelf noemt Bosch het een onbedoelde ‘tool’. ,,Natuurlijk gaat het om mijn vakkennis.”

Gedreven

Victor Bosch is gedreven om de beste trainer te worden. Een personal trainer verzorgt individuele trainingen passend bij de persoon. ,,Het gaat om verandering van leefstijl.” Bosch weet dat veel mensen niet houden van veranderingen. ,,We houden van vertrouwd en veilig,” aldus de personal trainer. ,,Mensen hebben motivatie nodig om binnen te komen, maar ook de discipline om vol te houden.” Het persoonlijke doel staat voor Bosch centraal en hij ondersteunt dit met zijn expertise en ervaring. ,,Een quick-fix is er (helaas) niet bij. Het is net als met autorijden. Als je net je rijbewijs hebt, moet je veel kilometers maken. Uiteindelijk worden handelingen gewoonten, maar dat kost tijd.”

Zelfverzekerd

Ruim drie jaar geleden begon Bosch bij Get Healthy. ,,Het mooie aan dit vak is dat we hier mensen, op welk vlak ook, beter, zelfverzekerder zien worden. Coachen is meer dan alleen kijken hoe iemand een betere conditie krijgt. De vraag is welke doelen iemand wil stellen en vooral waarom. Het toepasbaar maken is belangrijk om successen te behalen.” Bosch probeert mensen vooral zelf tot antwoorden te laten komen. Get Healthy heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te helpen gezond en gelukkig te worden. ,,In deze sportschool zorgen we voor een ontspannen sfeer, ‘wees welkom’ is ons credo.” Er wordt met iedereen gezocht naar effectieve en duurzame oplossingen, niet voor even maar voor het leven! Ook Get healthy als organisatie is genomineerd voor de felbegeerde Dutch Fitness Award. Voor zowel Fitnessclubs als Personal Trainers is er een vakjuryprijs. Deze vakjury kiest de landelijke winnaars. Om zover te komen moeten de genomineerden zoveel mogelijk stemmen werven. Dit kan door hier te klikken. De prijzen worden uiteindelijk uitgereikt op 22 november op de Fitfair.