'Steun van ouders belangrijk tijdens leerproces'

ERMELO - De meeste ouders weten dat plannen voor pubers lastig is. Dat komt omdat de voorste hersendelen bij deze jongeren nog onvoldoende ontwikkeld zijn. Het schooljaar is al enkele weken bezig en dat betekent ook dat er weer huiswerk gemaakt moet worden. ,,Een goed schooljaar heeft een goede huiswerk planning nodig,” vertelt huiswerkbegeleider Anita Schokker. ,,Wij kunnen leerlingen en ouders een goede start geven met de workshop Plannen.”

Jongeren weten dat ze binnenkort een toets hebben, maar ze weten vaak niet wat ervoor nodig is om op tijd de stof te beheersen. ,,Tijdens de workshop komen zij erachter op welke momenten er huiswerk gemaakt kan worden, maar ook zeker wanneer er vrije tijd is. Hierdoor is het maken van huiswerk weer overzichtelijk,” aldus Schokker. Zij runt samen met Pauline Jonker Huiswerkbegeleiding Maak mij wat wijs!.

Motivatie

Als kinderen ontdekken hoe ze het beste kunnen plannen op de manier die bij hen past, dan heeft dit een groot effect op het zelfvertrouwen, de motivatie en de resultaten. ,,Bovendien komen ze erachter hoe lang ze voor een toets moeten leren. En dit is minder dan van tevoren wordt gedacht,” stellen de experts. Dit allemaal wordt door de leerlingen en ouders samen gedaan. ,,Want de steun van de ouders is belangrijk tijdens het leerproces,” vult Schokker aan. Op dinsdag 15 oktober is er van 18:30 tot 20:00 uur een bijeenkomst. ,,We verwelkomen iedereen graag met koffie en kruidcake bij Maak mij wat wijs!” Deze huiswerkbegeleiding is gevestigd aan de Meerkoetstraat 74 in Ermelo. Aanmelding of meer informatie klik hier.