Kinderboekenweek van start met Kinderboekenbal

ERMELO/ REGIO - Op het Kinderboekenbal is vanavond het kinderboek Zeb. van Gideon Samson bekroond met een Gouden Griffel voor het best geschreven kinderboek. Met deze feestelijke opening is de Kinderboekenweek van start gegaan. Vanaf morgen krijgen klanten bij aankoop van kinderboeken - bij besteding van 10 euro - het Kinderboekenweekgeschenk. Bruna Ermelo doet er nog een gratis boek bij.

Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019, die loopt van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober 2019. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Anna Woltz. Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef ze Haaientanden. De makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 zijn astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert.

Boekenliefhebbers

De Ermelose ondernemers Greta en Erik Verbaas pakken dit jaar groots uit tijdens de Kinderboekenweek. Zelf konden zij als kind nooit genoeg krijgen van boeken en dat willen ze de kinderen nu ook graag meegeven. Daarom hebben ze een enorme vracht kinderboeken extra aangeschaft om cadeau te doen. Op de grote tafels liggen de populaire boeken van Kikker. ,,We hebben vanavond hard doorgewerkt oom alles op tijd in de rekken te krijgen,” aldus Verbaas. ,,Ook als wij een boek niet hebben, kan men dit bij ons bestellen.” Klanten krijgen dan bij het afhalen alsnog het gratis boek cadeau. De keuze is enorm. (maximaal één per klant). Ook kan men bij deze boekwinkel sparen voor de schoolbieb. ,,Dit al voor het achtste jaar op rij,” zo weten de lokaal betrokken ondernemers. Tevens verloten ze twee gesigneerde exemplaren van kinderboekenschrijver Jozua Douglas. Hiervoor moeten de kanshebbers de Facebookpagina van Bruna Ermelo likes. Deze acties zijn alleen geldig bij Bruna Ermelo.