Lustrumfeest Buiten & Binnengoed in Telgt

ERMELO – Vijf jaar geleden opende woon en kadowinkel Buiten & Binnengoed haar deuren aan de Telgterweg in Telgt. De winkel van Leyla Vlijm en Margreet Witting startte enkele jaren daarvoor aan de Kerklaan, maar in de 'oude school' van Telgt pakten de dames veel groter uit.


Het monumentale pand dat dateert uit 1870 en de nostalgische sfeer sluit heel goed aan bij de spullen die Buiten & Binnengoed verkoopt. Daarnaast is er de sfeervolle theeschenkerij waar zowel recreanten als Ermeloërs uitgebreid genieten van de gastvrijheid. Leyla Vlijm en Margreeth Witting zijn nog steeds blij dat zij deze stap gemaakt hebben. Het assortiment is vooral gericht op het huiselijk en gezellig maken van huis en tuin. ,,Men komt hier voor een origineel cadeau, een boeket, een kopje koffie of thee, of gewoon om lekker te neuzen en inspiratie op te doen," aldus de ondernemers. De afgelopen vijf jaar is er nogal wat bijgekomen aan activiteiten in en rondom de winkel. ,,De schenkerij heeft een prachtig terras waar we zomers heerlijk ambachtelijk schepijs hebben," aldus Witting. ,,We hebben ook een maaltijdvervangende high tea, elk seizoen diverse workshops, brocante spulletjes en meubels," vult Vlijm aan.

Exposities

Regelmatig kwamen creatievelingen in de winkel hun zelfgemaakte spullen te koop aanbieden. Zo ontstond de gastverkoop 'van Buiten naar Binnen'. ,,Men kan voor vijf weken een hoek of een kast in de winkel gebruiken om zelfgemaakte artikelen te verkopen en te promoten," aldus Vlijm. ,,Hier wordt vaak dankbaar gebruik van gemaakt." Ook zijn er door de jaren heen al diverse themadagen georganiseerd samen met de buren van De Oude Meul. Er kwamen kerstmarkten, herfstfairs en voorjaarsdagen. Ook organiseerden de dames wedstrijden zoals appeltaart bakken en snert en stoofpot maken. Zaterdag 29 maart zetten de dames de bloemetjes buiten tijdens de voorjaarsdag. De ondernemers hebben leuke acties en aanbiedingen die in het teken staan van het 5-jarig jubileum. www.buitenenbinnengoed.nl