Ermelose ondernemers willen verbinden en elkaar versterken

ERMELO - Ondernemers in Ermelo laten zien waar ze goed in zijn tijdens het Lokaal Goud event op vrijdag 22 november. In de nieuwe keukenzaak van Van der Velden Keukens aan de Putterweg presenteren een tiental ondernemers hun 'goud'.

,,Als ondernemer moet je je nek uit durven steken en vooral krachten bundelen," vertelt Nero de Boer, eigenaar van Nero's Barbershop. ,,Je moet elkaar ook durven helpen en het liefst versterken. We ontdekten dat we allemaal wilden verbinden, daarom is samen doen ook het devies van dit event." Met het oog op de feestdagen is Lokaal Goud ook synoniem voor verwennen en life style. ,,We willen lokaal winkelen nog beter op de kaart zetten." Soms heb je daarvoor meer publiciteit nodig, maar vaak is mond-tot-mond-reclame wat het beste werkt. Dat merken ook Matthias van der Velden en Willemieke Verhoef die in mei de nieuwe keukenzaak aan de Putterweg openden. ,,Tijdens Lokaal Goud introduceren we onze klanten ook bij de andere Ermelose ondernemers en vice versa," aldus Van der Velden.

Prijzen

Er zal een gemêleerd gezelschap ondernemers op het event aanwezig zijn om producten te presenteren en te laten proeven. Zo zal Ilja Schouten aanwezig zijn vanuit Het Drankenkabinet en laat Mark Schimmel zijn bijzondere Krak chocolade proeven. ,,Dit is gelijk een mooi voorbeeld van mix&match," vertelt Gert Hofsink, die vanuit Ermelo van NU betrokken is bij de organisatie. ,,En met het oog op de feestdagen kunnen we daar natuurlijk een perfect lokaal relatiegeschenk van maken." Hofsink ziet daarmee ook weer uitbreiding van producten die te bestellen zijn via de Ermelo van NU App. Alle bezoekers kunnen hun naam en adres achterlaten in een bus en maken daarmee kans op leuke prijzen. Voor de initiatiefnemers is het een pilot. ,,Als het goed uitpakt, willen we het in het voorjaar nog groter aanpakken," aldus Hofsink. Wat de bezoekers direct zal opvallen is de goudkleurige BMW en de ‘gouden’ scooter. Deze passen perfect in de ‘gouden’ formule. De organisatoren zijn er trots op dat BMW Ekris en Rozendaal Sport on Wheels deze beschikbaar hebben gesteld.

Muziek

Hoewel Van der Velden Keukens een mooie en ruime winkel is, zijn er toch ook wel beperkingen in het aantal deelnemers. Van der Velden: ,,Dat is niet erg voor een eerste keer. Het geeft ons ruimte om te groeien. Zo hebben wij als organisatie al gesproken over een vervolgevenement in het voorjaar waarbij we ook meer de buitenruimte willen gaan benutten." Tijdens Lokaal Goud is ook Willem Boeve van DA Boeve aanwezig met de populaire lijn van Janzen producten, Tuincentrum De Struukakkers pakt uit met prachtige boeketten en De Boterlap presenteert haar nieuwe buffet-concept. Afgelopen maanden is er door chefkok Omar Dahak en zijn brigade hard gewerkt aan een uniek Around-the-World Buffet en hij wil graag meer mensen van deze gerechten laten proeven. Willemieke Verhoef is tevens zelfstandig JEMAKO-distributeur. Een productlijn van reinigingsproducten. Zij zal tijdens Lokaal Goud oplossingen aandragen voor alle schoonmaakklussen. ,,O ja, en we moeten de muziek niet vergeten, Nu we d'r toch zijn!" besluit Matthias van der Velden enthousiast. Het event is vanaf 15.00 uur te bezoeken en de deuren gaan pas om 22.00 uur dicht.