Ondernemers in the spotlights

ERMELO - Elk jaar wordt in de laatste week van november de Veluwse Innovatieprijs uitgereikt. Dit jaar maken twaalf ondernemers kans op deze eervolle onderscheiding. Juryvoorzitter Ronald Cleijsen roemt het innovatieve vermogen van de ondernemers in de regio: 'Vernieuwende producten en concepten zijn de zuurstof voor de economie'.

De kandidaten van dit jaar komen verspreid uit de regio. BE Precision Technology (Nunspeet), CekamonSAWS (Ermelo), Dr. Ten (Wezep), Green Offices (Harderwijk), Hellebrekers (Nunspeet), GoedWerklicht (Ermelo), Ifective ('t Harde), I&S Sporthorses (Putten), Lagemaat (Heerde), LED Technologies (Zeewolde) en Protifarm (Ermelo) strijden mee om de titel.

Podium

,,We zijn trots dat er dit jaar twaalf kandidaten op het podium staan", zegt juryvoorzitter Ronald Cleijsen. "Binnen een bedrijf gaat het proces om tot een nieuw product of proces te komen vaak niet zonder slag of stoot. Innovatie lukt alleen door inspiratie, transpiratie, twee stappen vooruit, dan weer eentje terug en niet te vergeten heel erg veel doorzettingsvermogen." Daarom worden de kandidaten van de Veluwse Innovatieprijs echt in het zonnetje gezet.

Jury- en publieksprijs

De jury bestaat uit vertegenwoordigers vanuit onderwijs, overheid en ondernemers uit de regio. De juryleden zijn actief in verschillende vakgebieden, zoals duurzaamheid, zorg, techniek. Zo kan een weloverwogen winnaar gekozen worden. Sinds vorig jaar wordt er niet alleen een juryprijs uitgereikt, maar kiest ook het aanwezige publiek tijdens de uitreiking een winnaar. Tijdens de uitreiking op 28 november maakt de jury bekend wie de award mee naar het bedrijf mag nemen. De avond staat in het teken van innovatie en inspiratie. Zo spreekt jonge ondernemer Jesse van Doren. Hij helpt bedrijven groeien dankzij de implementatie van slimme data-gedreven marketing en nieuwe technologieën. Daarnaast pitchen studenten van Landstede en RSG Slingerbos hun ideeën voor de studenten award. www.dediamantvanmiddennederland.nl