Van stoffeerderij naar complete woninginrichting

ERMELO – Vandaag viert Klaver Modern Wonen haar dertigste verjaardag. Het familiebedrijf, dat sinds 2008 is gevestigd op Veldzicht, is klaar voor de toekomst.

,,We bieden inmiddels een compleet plaatje waar het om woninginrichting gaat,” vertelt Jarina van Meer-Klaver. Naast een grote collectie (refurbished) meubels is er ook ruime keuze aan gordijnen en woonaccessoires. Het Ermelose bedrijf begon met het stofferen van meubels, nu is het een complete woonwinkel.

Stoffeerderij

Als veertienjarige jongen ging Leen Klaver aan het werk bij stoffeerderij Doppenberg aan de Dennenlaan 28. Nu, veertig jaar later, beschikt het bedrijf over een meubelmakerij, een stoffeerderij en de winkel met hergestoffeerde designmeubels van merken als Gelderland, Leolux, Montis, Rolf Benz en Label en designverlichting. Sinds een aantal jaren richt Klaver zich ook op de camper- en caravanmarkt. Campers kunnen helemaal opnieuw worden gestoffeerd en meubels kunnen opnieuw worden gespoten. Klaver levert het complete pakket.

Familiebedrijf

Vandaag mochten bezoekers ook een kijkje nemen in de stoffeerderij. Wat ooit begon als een éénmanszaak is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met zo’n vijfentwintig medewerkers. ,,En bijna allemaal familie,” aldus Van Meer. Op het industrieterrein heeft Klaver een 750m² grootte showroom. ,,Toch hebben veel Ermeloërs het gevoel dat we uit Ermelo zijn vertrokken. Daarom hadden we vorig jaar een pop-up store in het dorp.” Dat was een groot succes en de familie denkt na over een vervolg. ,,Het effect was heel meetbaar. Mensen kwamen gewoon op de fiets naar onze grote showroom aan de Mariënhoef.” Jarina van Meer-Klaver kijkt er met een goed gevoel op terug. Ook vandaag komen er veel dorpelingen even een kijkje nemen bij het jubilerende bedrijf.

Stalen

Naast de entree prijkt een stijlvolle Gispen stoel. In de showroom kan worden gekozen uit honderden stof- en leerstalen. Designmeubelen worden in de werkplaats geheel gerenoveerd en voorzien van nieuwe bekleding. Dit Ermelose familiebedrijf staat voor vakmanschap, kwaliteit en service. www.klavermodernwonen.nl