Gerookte producten nu ook in de ErmeloApp

ERMELO - De Ermelose roker, Arjen van Luyt rookt al zo’n vijftien jaar vlees, gevogelte, vis en zelfs brie. In de loop der jaren heeft hij zich het roken zo eigen gemaakt en verfijnd, dat er iedere keer iets bijzonders uit zijn rookovens komt. En dat is, met de feestdagen voor de deur, voor velen een aanrader.

Of het nu gaat om rollade, rookworst of zalm, de smaken zijn uniek. Sinds kort heeft Smokey Arjen, zoals zijn bedrijf heet, een nieuw product: Veluwse winterhammen. Gepekelde koud gerookte ham, heerlijk mals en erg sappig. ,,De rauwe hammen worden eerst een week te drogen gehangen en daarna in verschillende sessies ca twaalf uur in de koude rook gehangen,” vertelt Van Luyt. ,,Daarna wordt hij nog verder gedroogd.”

Rookpakket

Vanaf nu zijn er verschillende rookpakketten te bestellen. ,,Leuke producten om weg te geven met Kerst, maar natuurlijk ook geschikt voor de kerstborrel en het kerstdiner.” Zo is er een rookpakket met gerookte zalm en paling. Maar het is ook te combineren met de kiprollade. ,,Deze wordt gerookt op de pallet bbq. Ze worden heel langzaam gegaard met een speciale, geheime SmokeyArjen melange van verschillende houtsoorten.” Dat geheim gaat Van Luyt natuurlijk niet verklappen. ,,Door de langzame garing van max. 105 gr Celsius blijven alle sappen in het vlees waardoor de rollade heerlijk mals blijft!”

App

De speciale pakketten zijn te bestellen via de ErmeloAPP en bij Smokey Arjen zelf. Download de app en je hoeft niks meer te missen! www.ermeloapp.nl