Maatschappelijke organisaties en ondernemers vinden elkaar

ERMELO – Om klokslag 18.00 uur sloeg wethouder Leo van der Velden vanavond op de beursgong en was de vierde editie van de Beursvloer Ermelo geopend. Maatschappelijke organisaties bestormden vervolgens de Ermelose ondernemers om een match te bemachtigen.

De hoekmannen werden door spreekstalmeester Hans van Zetten op hun plaats gezet met hun assistenten. Taxateur Erik Groeneveld van de Rabobank en notaris Hester van de Kamp namen plaats op het podium en het duurde maar even of de eerste matches werden gemeld. Zo’n twintig ondernemers en evenzoveel maatschappelijke organisaties bespraken wat ze voor elkaar konden betekenen. Een aantal maatschappelijke organisaties hadden wel duidelijk wat ze bij de ondernemers konden halen, maar kregen niet duidelijk wat ze als tegenprestatie konden aanbieden. En dat was nodig om een waarde toe te kennen aan de match. Zo kun je een aanbod wat wel vierhonderd euro kost, niet afdoen met een bos bloemen of fles wijn. Het zou goed zijn wanneer de organisatie van de beursvloer Ermelo volgend jaar daar wat de maatschappelijke organisaties wat meer in zou begeleiden. Maar verder was het een topavond.

Landelijke TV

Naast ondernemers en maatschappelijke organisaties had ook de gemeente Ermelo wat in de aanbieding. Wethouder Van der Velden organiseert een ontbijt met allerlei professionals bij Liesbeth Urbach van Work Life Center en zijn collega Hans de Haan gaat de opening verzorgen van Fête de la Musique bij Zorggroep Noordwest-Veluwe. Ook spreekstalmeester Hans van Zetten maakte een match. Hij gaat het boek van Olav Pranger, Nooit meer dik, promoten bij de landelijke televisie. Een aanbod waar Pranger natuurlijk geen nee tegen zegt. Als tegenprestatie gaat hij een aantal personal trainingen verzorgen met de sportcommentator. Frits Bosch van Intervens gaat met een team kaarsen maken bij Interakt Contour en biedt als tegenprestatie aan om de tuin een voorjaarsbeurt te geven. Voor het eerst was Pauwer aanwezig op de Beursvloer. Hij lobbyde om zaken geregeld te krijgen voor de eerste DeKwist Ermelo en uiteraard ontstonden er leuke matches.

Workshop

Directeur Tineke Mulder van de Beatrixschool, die vandaag door Ermelo van Nu werd geïnterviewd over de staking, kwam direct op Ermelo van NU af. Ze wilde namelijk een les proberen te regelen over media en journalistiek. En misschien wel samen een krantje maken. Eigenaar en journalist Natalie Overkamp was direct bereid hiervoor tijd vrij te maken en de match was snel gesloten. Als tegenprestatie gaan de kinderen voor de medewerkers van Ermelo van NU een geweldig lekkere taart bakken. Samen Dementie Vriendelijk, vertegenwoordigd door Jos van der Deure en Alex Kleijne, hadden wel vijf matches kunnen sluiten. Zo kwam een deal tot stand met Schuldhulpmaatje, de Zaak van Ermelo, CBB, Zorggroep NW Veluwe en Work Life Center. Aan deze organisaties bieden ze een workshop aan over dementie. De organisaties zorgen voor alle faciliteiten en deelnemers. Alle

Waarde berekenen

Groevenbeek en de sponsoren van de Beursvloer hadden de catering goed verzorgd. Het werd geserveerd door leerlingen vanuit hun maatschappelijke stage. Aan het eind van de avond vroeg Hans van Zetten aan notaris Van der Kamp om de uitslag bekend te maken. Er werden op de vierde Ermelose Beursvloer 52 matches gemaakt voor een totaalbedrag van € 28.450,00. En prachtige prestatie, maar hoe is dat berekend? De tijdsinvestering van de bedrijven wordt omgerekend naar een commerciële waarde middels het uurtarief en de hoeveel mensen die daaraan deelnemen. ,,Uiteindelijk zijn niet de matches het belangrijkste,’’ legde Van Zetten uit, ,,maar de verbindingen in de Ermelose samenleving.’’