Bezorging door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

ERMELO/ REGIO - Vanwege het succes van de Kerstzegel heeft de Inclusiefgroep met Gresbo Post een echte VeluweZegel geïntroduceerd. De postzegel, die in Ermelo is ingevuld met een tekening van de Muziektent, is voor zowel bedrijven als particulieren een aantrekkelijk alternatief voor de reguliere postzegel.

Interim salesmanager Steef van den Berg benadrukt dat natuurlijk de prijs van de zegel (0,87 cent) belangrijk is, maar dat het vooral maatschappelijk verantwoord is. Na de succesvolle decemberzegel is dit dan ook een logisch vervolg. ,,Sociaal en lokaal,” zegt Van den Berg. Het eerste verwijst naar de werkzaamheden van de Inclusief Groep voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Lokaal wil men omzet verhogen doordat er meer klanten in de winkels komen om de postzegels te kopen en de post in te leveren. ,,Winkels hebben grote behoefte aan meer traffic in het dorp,” zegt de salesmanager. In Ermelo zijn er inmiddels dertien inleverpunten verdeeld over het dorp.

Service

Eén van die winkels is Bruna Ermelo. Ondernemer Gretha Verbaas is ontzettend enthousiast over het initiatief. ,,De zegels zijn goedkoper dan PostNL,” aldus de eigenaar van de Ermelose Brunavestiging. ,,We hebben met Kerst heel veel postzegels verkocht. Dat ging echt super. We leggen dan ook graag aan de mensen uit dat we met de VeluweZegel het hele jaar door deze service kunnen bieden.” Verbaas vindt het fijn dat ze zo ook het maatschappelijke doel dient. Bruna Ermelo is één van de vele plekken op de Noord-West Veluwe waar deze zegels worden verkocht en waar de brievenbuspost wordt verzameld. Er zijn punten in Nunspeet, Doornspijk, Elburg, Wezep, Oldebroek, Ermelo en Nijkerk. 

Landelijke dekking

De kleurrijke afbeeldingen op de zegels zijn getekend door iemand met afstand tot de arbeidsmarkt. Naast de algemene VeluweZegel, zijn er voor Nunspeet, Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Elburg en Oldebroek lokale versies ontworpen. Gresbo Post begon ruim tien jaar geleden met het bezorgen van brieven. Dit is in de loop der jaren uitgegroeid tot een postbedrijf dat jaarlijks meer dan 3,5 miljoen poststukken bezorgt. ,,En we hebben hierbij landelijke dekking,” vertelt Steef van en Berg. Hiervoor wordt samengewerkt met andere SW-bedrijven in Nederland. Ook zijn er afspraken met PostNL.

Goedkoopste postbedrijf

In de Bruna winkel is momenteel rood de hoofdkleur. Dit heeft alles te maken met Valentijnsdag. ,,Daar kan je natuurlijk een VeluweZegel op plakken,” zegt Gretha Verbaas. Daarnaast is de zegel aantrekkelijk voor het bedrijfsleven. ,,Naast het feit dat de postzegel 4 cent goedkoper is, zijn onze zegels inclusief BTW,” vult Van den Berg aan. ,,Dit in tegenstelling tot PostNL die van BTW is vrijgesteld.” Waar de oranje brievenbussen uit het straatbeeld verdwijnen ziet de Inclusiefgroep kans om steeds meer punten te creëren. ,,Dat onderstreept onze lokale verbondenheid,” zo stelt de salesmanager. Het is zakelijk aftrekbaar en het geld blijft op deze manier op de Veluwe. ,,Wij zijn het goedkoopste postbedrijf met 24/48 uurs service.” www.veluwezegel.nl