Livera verhuist naar voormalig De Ster

ERMELO – Livera Ermelo gaat per 28 februari verhuizen vanuit De Enk naar een nieuw pand aan de Stationsstraat 101. Na veertig jaar breekt er een nieuw hoofdstuk aan voor het voormalige bedrijf van familie Fidder. 

In 1981 betrok de firma Fidder haar nieuwe winkel in het destijds splinternieuwe winkelcentrum De Enk. Daarvoor zat modecentrum Fidder en Fidder Lin’Cherie in het pand waar nu De Ontmoeting en Restaurant Italia zit. Maar daarover verderop meer. In 2014 besloten Jan en Jacqueline Fidder om hun winkel te verplaatsen, ze schoven een paar meter naar achteren en het voorste gedeelte verhuurden ze aan De Tuinen. Eind vorig jaar verkochten ze hun zaak aan Livera Hilhorst te Harderwijk, een tweede generatie Livera samenwerking. ,,Al sinds de gesprekken voor de overname, wisten we dat de huur van het pand in De Enk af zou lopen, vanwege renovatieplannen van de verhuurder. We waren dus al een tijdje zoekende naar een andere locatie,’’ vertelt Ellen Jonkers van Livera Hilhorst. Eigenlijk waren ze niet speciaal op zoek naar zo’n prachtig, beeldbepalend gebouw, maar het kwam op hun pad. Jonkers: ,,Ons hoogste doel was het vinden van een nieuwe locatie om de winkel voort te kunnen zetten. We zijn dus heel blij dat we die plek in dit karakteristieke pand aan de Stationsstraat 101 hebben gevonden. Want niet alleen de buitenkant is mooi, ook binnen sluitende mogelijkheden aan bij onze wensen. Het winkeloppervlak is ongeveer gelijk aan de oude winkel, maar de vorm is anders, rechter.’’

Hoe het begon?

In 1962 nam de heer H. Fidder, een geboren Drenth, de vertrouwde modezaak van B.Kiffen over. Toentertijd was de dames- én herenconfectie eigenlijk maar een onderdeel van het geheel, dat ook het kleinvak bevatte. Dat kleinvak (spelden, knopen en dergelijke), maar ook gordijnstoffen en babygoed werd na de eerste verbouwing al beëindigd. In 1972 verdween ook de herenafdeling uit de winkel met de naam Modecentrum Fidder en verhuisde deze afdeling naar een eigen winkel genaamd Fidder Fortex. Maar ook in 1978 werd er weer verbouwd: van de foundationafdeling werd een eigen, prachtige speciaalzaak gemaakt met de naam Lin’Chérie. Terwijl de damesconfectie afdeling werd verbouwd tot een speciaalzaak met de naam Mo dress. En toen kwam de aanleg van het moderne winkelcentrum De Enk waarna op woensdagavond 9 september 1981 dit echte Ermelose modebedrijf haar glazen deuren opende. Er ontstond een winkel met mode en mode-onder-de-mode. In oktober 1985 ging Modecentrum Fidder over naar de franchiseformule First Lady voor een breder en prachtiger kwaliteitsassortiment. De Ermelose First Lady werd de zestigste zaak van deze formule in Nederland. In juli 2014 werd het assortiment door het echtpaar Fidder omgezet naar het Livera-assortiment.

Stabiele factor

In de nieuwe winkel wordt het nieuwste interieurconcept van Livera toegepast. Jonker: ,,Het is in de basis heel natuurlijk met stoere, maar ook klassieke elementen. Dat nieuwe uiterlijk is meteen de grootste verandering. Wat vertrouwd blijft, is ons uitgebreide en dynamische assortiment met bekende merken, zoals o.a. Chantelle, Passionata, Triumph en natuurlijk ons huismerk Livera.’’ En dus heeft Jonkers ‘ineens’ twee prachtige winkels. ,,Het verkopen van lingerie, bad- en nachtkleding is een vak waar we elke dag weer gepassioneerd mee bezig zijn. Dat willen we natuurlijk met zoveel mogelijk vrouwen delen! En ja, dan is het dus heel leuk om twee winkels in deze regio te hebben,’’ lacht Jonkers. Het personeel van Livera De Enk verhuist uiteraard mee naar het nieuwe pand. Ellen Jonkers: ,,Natuurlijk verhuist het verkoopteam mee naar de nieuwe winkel. En ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om hen even in het zonnetje te zetten. Zij zijn samen de stabiele factor voor onze klanten gebleven tussen alle overname- en verhuisperikelen door.’’ Het winkelpand voor de nieuwe winkel is nog niet helemaal klaar, maar op vrijdag 28 februari gaat de verkoop van start en wordt het voor alle klanten een feestelijk weekend met 20% openingskorting voor iedereen.