Ermelose barber onderscheidt zich met ondernemerschap

ERMELO - Ondernemer Nero de Boer uit Ermelo is in de race voor de ANKO Ondernemers Award 2020. Deze eervolle prijs gaat naar een ondernemer die uitblinkt in innovatie, onderscheidend vermogen, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen of creativiteit.

Afgelopen maandag bekeek een jury de voorselectie en mochten ondernemers zichzelf presenteren in Utrecht. Hieruit zijn zeven ondernemers gekozen die verder gaan in deze competitie. ,,Het is leuk omdat je juist op basis van het ondernemerschap beoordeeld wordt,” vertelt Nero de Boer. Hij moet het opnemen tegen Leander Grotenhuis van kapsalon Leander Grotenhuis, Yvonne Marcelissen van Yvonne Knippen & Koffie, Bert de Zeeuw van Peoplebehindthemirror Ede, Ferry Loeve van Het Haartheater Amsterdam, Cor Heek van Remaiko's Haircompany en Hans en Hanny de Gruyter van Hans de Gruyter Hair.

Brancheorganisatie

De Award wordt uitgereikt tijdens het Coiffure Award gala, maar de verkiezing wordt georganiseerd door de ANKO en heeft een eigen Award Commissie. Brancheorganisatie ANKO werd eind vorig jaar partner van het jaarlijkse Coiffure Award gala. De ondernemersaward is een uitwerking van de wens van haar leden.

Optimist

Lokaal, maar ook internationaal timmert Nero de Boer flink aan de weg. ,,Voor een mooi dorp en om de wereld een stukje mooier te maken,” vertelt hij. Eén van de hoogtepunten was wel de actie op Lesbos. De kapper vloog in 2018 met een aantal collega's naar het Griekse eiland om vluchtelingen te helpen een barbershop en beautysalon te starten in containers. Onder alle omstandigheden blijft De Boer optimistisch. Hij houdt van aanpakken. Zo organiseert hij al een aantal jaren de Distinguished Gentleman's Ride over de Veluwe om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Movember Foundation. Daarnaast runt hij in Ermelo en Harderwijk Nero Barbershop.

Bijzonder

Toch vindt de Ermelose ondernemer een nominatie als deze heel bijzonder. ,,Ik heb er nooit bij stilgestaan,” vertelt De Boer. ,,Nu gaat de jury bepalen wie er doorgaan naar de volgende ronde.” Op 30 maart wordt bekend wie er tot de laatste drie behoren. De prijsuitreiking vindt plaats op 19 april in Studio21 in Hilversum. Tijdens het gala zal de ANKO Ondernemers Award uitgereikt worden aan een ondernemer die uitblinkt in innovatie, onderscheidend vermogen, op duurzaamheid/MVO of creativiteit.