Actieboek in gesproken versie

ERMELO - Van 4 tot en met 14 maart organiseert BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak, de Week van het Christelijke Boek. Tijdens deze periode ontvangt iedereen in de christelijke boekhandel bij aanschaf van tenminste € 15,- aan boeken de speciaal voor deze week geschreven novelle Brood en stenen van Arie Kok.

De Week van het Christelijke Boek wordt gesponsord door de Christelijke BlindenBibliotheek (CBB) in Ermelo. De CBB laat leesbeperkingen vervagen dankzij lectuur in gesproken en digitale vorm, grootletter en braille. Voor slechtzienden en blinden, maar bijvoorbeeld ook voor mensen met een motorische of cognitieve beperking. Zo is de CBB er voor mensen die door reuma hun tijdschrift niet meer vast kunnen houden, mensen die niet meer de concentratie hebben om een boek te kunnen lezen en dyslectici. De CBB heeft van het actieboek een gesproken versie gemaakt voor iedereen met een leesbeperking.  Informatie over de collectie christelijke lectuur in passende leesvormen: www.leesbutler.nl.

BCB

BCB is de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak. Bij BCB zijn ca. 190 christelijke boekhandels en uitgeverijen aangesloten. BCB zet zich in voor de collectieve promotie van christelijke boeken en muziek en geeft onder andere actieboeken uit in de Week van het Christelijke Boek en de Kinderboekenweek.