'Zo kan iedereen doen waar hij goed in is' 

ERMELO - Om verdere uitbreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet besloten alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland te sluiten. 'Eten bezorgen is wel toegestaan, mits hier voorzichtig mee wordt omgegaan', zo meldt het Ministerie van Volksgezondheid. Horecaondernemer Ruurd Post van brasserie De Volksmond heeft hierop ingespeeld en biedt een selecte kaart aan voor lunch en maaltijd.

Post zocht, na het besluit van de overheid naar alternatieven om omzetderving te voorkomen. Onder meer door in te zetten op het afhalen én bezorgen van gerechten. Ook een uitgesteld etentje, door middel van een restaurantbon, kan nu besteld worden. ,,We merkten dat vooral vaste gasten ons wilden steunen,” vertelt Post, die blij is dat hij nog iets kan doen. ,,Stil zitten is niks voor mij. Als ondernemer wordt moet je nu creatief zijn en het misschien wel even anders dan anders doen.” Dat heeft Post maandag in gang gezet en met succes.

Ontzorgen

De eerste bestellingen komen binnen. ,,Mensen die anders een hapje kwamen eten, kunnen onze gerechten nu thuis nuttigen. En we kunnen de mensen die nu thuis moeten werken ontzorgen met goed belegde broodjes. Dan kan iedereen doen waar hij/ zij goed in is,” lacht de horecaondernemer. Hij heeft iedere dag andere specials. Wie een bestelling plaatst voor de lunch, doet dat voor 12 uur. De Volksmond bezorgt dan tussen 12.00 en 14.00 uur. Voor de maaltijd moeten bestellingen voor 17.00 uur binnen zijn. Bezorgen kan dan tussen 17.00 en 19.00 uur. Bestellingen via telefoonnummer: 0341-561999. Betalingen uitsluitend met pinautomaat.