Export eendenvlees volledig op slot door coronacrisis

ERMELO - Eendenslachterij Tomassen Duck-To werkt toe naar een tijdelijke productiestop. Afgelopen week zijn de laatste kuikens uitgekomen, die worden nog bij de eendenhouderijen opgezet. Dat betekent dat er nog zes weken geslacht gaat worden. Dit heeft het Ermelose bedrijf per brief aan de eendenhouders laten weten.

Tomassen Duck-To is de enige eendenslachterij in Noordwest-Europa en slacht vooral voor Aziatische restaurants en voor export, maar dit is door de coronacrisis volledig stil komen te liggen. De komende weken zal Tomassen nog wel eenden slachten, maar dat vlees zal volledig in diepvriesopslag gaan. Daarna zal de slachterij in Ermelo een aantal weken stil komen te liggen. Dat meldt AgriHolland. Tomassen Duck-To was niet voor commentaar bereikbaar.

Productie-stop

De Ermelose eendenslachter stelt dat de tijdelijke productie-stop mogelijk acht weken gaat duren. Dit kan korter, maar ook langer duren. De sector is inmiddels in gesprek met minister Carola Schouten van Landbouw over financiële steun voor de sector om de crisis door te komen. Men hoopt op financiële steun voor de hele keten om de crisis door te komen. De eendenintegratie kent geen wachtgeldregelingen, zoals die er zijn in de vleeskalversector waar het gebruikelijk is dat stallen soms leeg blijven. (Bron: Boerderij)