Krachten bundelen tijdens coronacrisis 

ERMELO - Deze rare tijd is voor ondernemers ook de tijd om te zoeken naar kansen. Lokaal zien we winkeliers krachten bundelen en horeca ondernemers bezorgen hun specialiteiten. De coronacrisis zorgt voor meer saamhorigheid. Om dit visueel te maken, en om de burgers op te roepen vooral de lokale economie draaiende te houden zijn er promotiefilmpjes gemaakt. ,,Vanuit het Centrummanagement en de VVV Ermelo Buitenleven wilden we vooral onderlinge verbondenheid laten zien,” vertelt woordvoerder Ronnie Regeling.

Met deze positiviteit willen ondernemers samen optrekken. Regeling: ,,Een winkelier had in een andere plaats gezien dat er een filmpje was opgenomen, waarin verschillende ondernemers in beeld kwamen. Met dat idee zijn we samen met Jelle Bakker van Ermelo van NU om de tafel gegaan.” Bakker, die momenteel stage loopt bij het Ermelose mediabedrijf heeft samen met ondernemer Natalie Overkamp een plan bedacht en een script uitgewerkt. ,,Na een eerste oproep waren er meer dan vijftig ondernemers enthousiast,” vertelt Bakker die het een prachtige opdracht vond.

Spotlights

Normaal gesproken doet iedereen veel samen en bruist het dorp van evenementen waar mensen samen komen. Nu dat even niet mogelijk is, heeft Bakker dus de camera gepakt en is er bij een aantal ondernemers een kort filmpje gemaakt. ,,Door deze allemaal achter elkaar te monteren, ontstaat er een prachtig beeld. Het geeft de veelzijdigheid van Ermelo weer en de saamhorigheid door corona.” Natuurlijk hopen de winkeliers dat alle burgers van Ermelo achter hen blijven staan. ,,Het zal een moeilijke tijd worden, ook als straks alles weer in bedrijf is,” vertelt Natalie Overkamp, die met Ermelo van NU graag ondernemers helpt bij media-aandacht. ,,We moeten het samen doen. De komende tijd zullen we dan ook veel ondernemers, klein en groot meer in de spotlights zetten. Overigens is het aantal deelnemers voor de promofilm zo groot dat Jelle Bakker heeft besloten er twee filmpjes van te maken. ,,Zo blijven mensen geboeid kijken. Ze zijn echt heel erg leuk!” Tot slot geldt er nog maar één slogan: Koop lokaal! Alleen dan houden we samen een vitaal Ermelo.