'Geen sprake van uitstel vanwege corona!'

ERMELO - Friday’s is er klaar voor, ondernemers HJ en Annemiek Schreurs verhuizen hun kledingwinkel komende week naar het winkelpand Enk 9 in Ermelo. Na een aantal weken van voorbereiding staat nu de verhuizing voor de deur.

Het ondernemersechtpaar heeft er veel zin in. ,,Doordat er ook een kledingwinkel (Steps) in heeft gezeten, hoefden we qua inrichting weinig te veranderen,” vertelt Annemiek Schreurs. ,,Uiteraard willen we er wel onze eigen sfeer en draai aan geven.” Friday’s bestaat in mei 9 jaar. De expertise van het vak is groot. HJ Schreurs groeide op in de mode aangezien zijn ouders jarenlang in het vak zaten. Zelf is hij ook al meer dan 25 jaar actief op dit gebied. Zijn vrouw voegde daar vooral commerciële en organisatorische ervaring aan toe. Het duo opende negen jaar geleden haar tweede winkel, naast Depeche Clothing. ,,Een tweede winkel vonden wij een mooie aanvulling qua aanbod in Ermelo. En na 9 jaar blijkt dat dit een goede keuze is geweest. Nu is het tijd om het komende jaar de ontwikkelingen in De Enk en de ontwikkelingen op economisch gebied te bekijken en te besluiten hoe we onze weg gaan vervolgen.”

Service 

Fridays is een mix van merken, collectie, persoonlijke aandacht en klantgerichte service. Annemiek Schreurs: ,,Vooral door dat laatste onderscheiden we ons met het online shoppen. Mensen komen voor de persoonlijke aandacht gaan, om de stoffen te voelen en de sfeer van winkel en dorp te proeven. Wat enorm bijdraagt aan dit alles, is dat we als collega's ook altijd een goed, gemotiveerd en enthousiast team zijn.” De ondernemers vinden het bijzonder dat mensen, juist in deze coronatijd, hen bewust bezoeken. ,,We wisten altijd al dat we een trouwe klantenkring hebben, maar nu merk je dat des te meer en dat waarderen we enorm. Daarom was er ook geen sprake van uitstel, wat op zich logisch zou zijn geweest in deze tijd. Wij kijken er naar uit om straks iedereen in onze nieuwe winkel te ontmoeten.”

Ingetogen

Vanwege de corona crisis is er gekozen voor een ingetogen openingsdag. Eventuele feestelijkheden komen op een later tijdstip. Schreurs: ,,Uiteraard leggen we klanten, die ons gelijk in ons eerste weekend komen bezoeken, wel wat meer in de watten en belonen we hen door op een later tijdstip hun cadeautjes te mogen verzilveren.” Op 14 en 15 april is Friday’s nog in het oude pand geopend. Donderdag is de winkel gesloten. Op vrijdagmorgen 17 april is iedereen welkom in het nieuwe pand.