Instructeurs zijn blij weer de 'wei' in te mogen 

ERMELO/ REGIO – Rijscholen mogen weer gaan beginnen met motor- en bromfietsrijlessen. Hiervoor gaf ministers Cora van Nieuwenhuizen vrijdagmiddag groen licht.

Volgens Kris Wijnen, eigenaar van Van Buuren Opleidingen, hing dit besluit al in de lucht. ,,Er was veel overleg tussen onze branche, het CBR en de overheid.” Wijnen is blij met dit bericht. Half maart werd een verbod op alle rijlessen van kracht in verband met het coronavirus. Sindsdien zitten de honderd medewerkers van Van Buuren thuis. ,,Ook al konden we geen rijles geven, er is veel achter de schermen gebeurd,” vertelt Wijnen. ,,Er zijn allerlei opleidingen naar een online omgeving ontwikkeld en cursisten zijn heel erg enthousiast!” De Ermelose ondernemer is trots. ,,Super gaaf om te zien.”

Draad oppakken

Vanaf maandag is het CBR ook weer bereikbaar om examens in te kunnen kopen. ,,Nu alleen nog voor de motor en de bromfiets,” aldus Wijnen. ,,Uiteraard zijn we met onze gebouwen, kantines, leslokalen en met voertuigen aan de slag gegaan om in te richten op de nieuwe 1.5 meter samenleving.” De medewerkers gaan maandag alle bromfiets- en motorcursisten bellen om de draad weer op te pakken. Alle andere rijbewijzen zijn voorlopig nog een No Go. ,,Wij verwachten dat dit over een paar weken, na de persconferentie van de overheid, ook weer mogelijk zal zijn, met de juiste aanpassingen.”

De wei in

De rijschool start komende week ook weer met de heftruck en VCA opleidingen. Wijnen en zijn medewerkers zijn uiteraard erg blij dat ze weer kunnen starten. ,,Het is een kleine stap in de goede richting. We hebben vijf motor-instructeurs. Zij zijn blij dat ze de 'wei' weer in kunnen.”