Zuidam zorgt voor hartelijke verrassing

ERMELO - Het bestuur van de Jonge Ondernemers Ermelo (JOE) is afeglopen weekend door Ermelo gereden om hun leden een hart onder de riem te steken. Zij brachten een prachtige en vooral smakelijke bavarois taart van NL Foodspecials, in de regio bij velen bekend onder de naam Zuidam, bij alle leden langs.

De Jonge Ondernemers Ermelo is een vereniging van jonge ondernemers en zogenaamde ‘key functionarissen’ tot 45 jaar die werkzaam zijn in de gemeente Ermelo. Begin maart had de vereniging zijn jaarvergadering en werd het nieuwe bestuur geïntroduceerd. Met veel enthousiasme stelden zij zich voor, ideeën genoeg en direct een aantal inspirerende activiteiten in het vooruitzicht. Het bestuur had er zin in, maar toen gooide corona roet in het eten. De activiteiten moesten afgelast worden. Toch zit het bestuur niet stil en is er een nieuwe website in de maak met vernieuwd logo.

Roerige tijd

Martijn Foppen, sinds maart voorzitter van de JOE, vertelt wat deze coronatijd doet met ondernemers. ,,Het is ongelooflijk in wat voor tijd we zitten, binnen onze vereniging zijn de ondernemingen heel divers. Daarin zien we dat de ene onderneming hard geraakt wordt terwijl de andere onderneming floreert. Toch heeft iedereen, hetzij groot of klein, te maken met het corona virus." Het bestuur besloot tijdens een digitale vergadering iets te doen voor de leden; een hart onder de riem in deze roerige tijd. Zo kwamen ze in contact met Klaas Marinus, eigenaar van Zuidam in Huis. ,,We wilden onze leden letterlijk een hart onder de riem steken en laten zien dat we ze niet vergeten. Tegelijkertijd wilden we iets doen met een lokale ondernemer en zo ontstond deze samenwerking." Zuidam staat bekend binnen de horeca en evenementen wereld als een bedrijf met passie voor patisserie. ,,We genieten van eten, produceren het met liefde en vernieuwen daarbij steeds." Toch ligt in ons bedrijf bijna alles stil. Tegelijkertijd biedt het ook kansen en men wordt creatief." Het bedrijf biedt patisserie voor in huis, gepersonaliseerde taarten voor bedrijven en high tea boxen. 

Reacties

Marinus werd direct enthousiast over de actie van de JOE en kwam met het voorstel om het vernieuwde logo van de JOE te verwerken op een speciale hart taart. En die taart leverde een vracht aan leuke reacties op; enthousiast, verrast en soms ontroerend. Foppen en Marinus kijken terug op een geslaagde samenwerking waarin veel mensen een genietmoment hebben gehad. ,,Dit is waar we het voor doen want we doen het samen," aldus Foppen. Benieuwd naar Jonge Ondernemers Ermelo of wil je meer informatie? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.