'Het wordt een winkel om door een ringetje te halen'

ERMELO – Een rotsvast merk, zo mag je Juwelier Van Dam wel noemen. Niet weg te denken uit het Ermelose centrum. ,,En we blijven ook zeker,” zegt Herman Oudshoorn, eigenaar van de juwelierswinkel.

De passie om klanten te helpen is voor het team van Van Dam goud, om in juwelierstermen te blijven. In de zaak heeft de ondernemer sinds kort een laserapparaat waarmee hij alle reparaties in huis kan verzorgen. ,,Een zogeheten atelier 2.0,” noemt de ondernemer het.
Oudshoorn is ook trots op de ontwikkelingen die zijn bedrijf op internet heeft doorgemaakt. ,,Maar in alles merken we dat er grote behoefte is aan een fysieke winkel.” De Ermelose juwelier heeft een mooi team om zich heen. ,,Ik kan het niet alleen,” vertelt hij. ,,Zeker in deze branche gaat het om een persoonlijke benadering. Het zijn deze mensen die de mensen spreken.” Juist het laagdrempelige karakter van de winkel wordt door klanten gewaardeerd. ,,We zijn een soort volksjuwelier,” aldus Oudshoorn. ,,Een winkel voor iedereen."

Klok

Toch is het voor Juwelier Van Dam ook tijd om verder te kijken. ,,Symbolisch is onze prominente klok voor het pand een paar weken geleden stil gaan staan,” aldus de winkeleigenaar. ,,Dat was niet de reden, lacht hij, maar we gaan wel verhuizen. We zetten in op een mooie coronaproof winkel waar we iedereen goed kunnen helpen.” Oudshoorn verklapt ook de nieuwe locatie alvast. ,,Het is het monumentale pand tussen Blokker en Livera.” Het wordt iets compacter, vooral efficiënter en geheel compleet.

Schat

Op zaterdag 27 juni sluit Van Dam de deuren even. ,,We gaan dus niet weg en we blijven bereikbaar,” zegt de ondernemer, ,,maar ik kan alvast zeggen dat we er wat moois van gaan maken!” Op 1 augustus zullen de deuren op de nieuwe locatie aan Stationsstraat 101a open gaan. ,,Met een schat aan nieuwe spullen!” Dat woordje ‘schat’ zal overigens de komende maand regelmatig terugkomen. Hoe dat willen de medewerkers van de juwelierswinkel nog niet zeggen. Het moet een verrassing blijven. ,,Laat ik dit zeggen: het is de moeite waard om ons in de gaten te houden. Want ook al is de winkel er een paar weken niet, er gebeurt van alles!” Ermelo heeft deze zomer weer een winkel om door een ringetje te halen!