Verdiende Award in jubileumjaar

 ERMELO – Knipsalon van Willigen is uitgeroepen tot de leukste kapsalon van Ermelo. En dat is een leuk cadeautje in verband met hun vijftig jarig bestaan. Kapsalon Le Salon in Oudewater werd uitgeroepen tot de leukste van Nederland.

Maar met het winnen van de titel ‘Leukste kapsalon van Ermelo’ zijn eigenaren Linda en John van Enk enorm blij. Temeer daar ze zelf niet actief hebben meegedaan met deze contest, maar werden aangedragen door hun klanten. ,,We zijn uiteraard trots op het volledige team voor deze hoge waardering van 9,5 die wij van onze klanten krijgen,’’ glundert het echtpaar. ,,Het is toch leuk om zonder aandacht van onze eigen sociale mediakanalen zoveel waardering te krijgen van onze klanten. Deze award kwam voor ons dan ook als een leuke verrassing.’’ Deze Award kon niet op een beter moment komen. Dit jaar viert de kapsalon haar vijftigjarig bestaan, maar van een groot feest is er, door de corona, nog niet van gekomen.

Afspraak

Van Enk: ,,Helaas moeten wij van het rivm nog steeds op afspraak werken, maar door onze grote personele bezetting zijn wij vaak in staat u dezelfde dag van dienst te zijn. U kunt een afspraak maken via www.knipsalon-vanwilligen.nl of telno 06-53519115.’’ De verkiezing tot leukste kapper en Kapsalon is een initiatief van Hair X-perience en Top Hair en wordt sinds 2012 georganiseerd. Hoewel er twijfels waren of dit jaar de verkiezing wel door kon gaan, is op initiatief van de kappers zelf gekozen om dit juist wel te doen. ‘De verkiezing is juist een middel dat kan helpen om deze crisis door te komen’, meent de organisatie dan ook. ‘Het is immers juist nu belangrijk dat jullie kappers, laten zien dat jullie de leukste, beste en mooiste zijn, want kampsalons en ZZPKappers zijn onmisbaar in onze samenleving’.

Markant

Kapper Jan van Willigen (1947-2019) is en was een begrip in Ermelo. In 1965 behaalde Van Willen het bediendendiplom in de kappersbranche en in 1967 het patroonsdiploma. Begonnen bij C.Voerman in Ermelo, daarna bij kapper R. Hop in Amersfoort besloot hij te gaan voor een eigen zaak. Het pand Telgterweg 64 werd daarvoor omgebouwd van woonhuis naar kapperszaak en in april 1970 werd de zaak geopend. Van Willigen was niet alleen kapper in z’n eigen zaak, maar knipte ook bewoners en patiënten van ’s Heeren Loo en Veldwijk. Roelie, zijn vrouw, steun en toeverlaat overleed in 2016. Na een afnemende gezondheid overleed de markante kapper op 4 april 2019. Helaas mocht Van Willigen zelf het jubileum van zijn zaak niet meer meemaken, maar hij wist dat deze sinds 2007 in goede handen was van zijn dochter en schoonzoon.