Sealbag blijft gesloten

ERMELO - Het kantoor van de Rabobank Ermelo gaat maandag 13 juli weer open. ,,Op dit moment treffen wij de laatste voorbereidingen zodat onze medewerkers iedereen veilig te woord kunnen staan," vertelt Erik Groeneveld, locatiedirecteur. 

Sinds de coronacrisis regelen klanten meer bankzaken telefonisch of online. ,,Dit geldt ook voor de plaatsen waar onze kantoren weer geopend zijn," aldus Groeneveld. ,,Dit vraagt een andere manier van werken door onze medewerkers. Om ook de online en telefonische vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden hebben wij gedurende de zomerperiode onze openingstijden aangepast." Zo is het kantoor op maandag van 10 tot 17 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur geopend.

Contant geld afstorten

De sealbagautomaat blijft gesloten. De reden hiervan staat los van de coronacrisis. Een deel van de sealbagautomaten is gesloten als veiligheidsmaatregel om plofkraken te voorkomen. De automaten moeten dagelijks geleegd worden. Om alle automaten tijdig te laten legen, is de hoeveelheid geopende automaten beperkt. Deze maatregel veroorzaakt in sommige gevallen een langere reistijd om cash geld via sealbag af te storten. Groeneveld: ,,Dit vinden wij uiteraard vervelend voor wie het treft, maar toch hopen we op begrip voor onze keuze om hier de veiligheid van omwonenden voorrang te geven." Men kan sealbags afstorten bij Rabobankkantoren in Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk of Harderwijk. Tijdens openingstijden van het kantoor kan men tevens gebruik maken van de stortautomaat in de bankhal.

Contact

De locatiedirecteur is heel blij dat het kantoor in Ermelo weer open gaat. ,,Het is goed dat mensen weer bij ons binnen kunnen lopen. Er gaat heel veel prima via internet, maar ook onderling contact is belangrijk," zo weet Groeneveld. ,,Alle collega's van Rabobank Ermelo staan klaar en zetten zich volledig in om mensen zo goed en snel mogelijk te helpen. Ook in tijden van corona."