'Nieuwe' outfit is geld waard

ERMELO - Weerman Jaap de Vries uit Ermelo voorspelt een Indian Summer, nog voldoende tijd om zomerjurkjes en korte broeken uit de kast te halen. En dat terwijl de zomercollectie nu in de aanbieding is. De Zaak van Ermelo gaat weer ruimte maken voor de wintercollectie en houdt een ludieke euro-actie.

Ondernemer Ron van Bruggen (De Zaak van Ermelo) wil weer ruimte maken voor de wintercollectie. Tegelijkertijd wil hij het duurzame gebruik van kleding stimuleren. Daarom bedacht Van Bruggen een foto-actie. ,,Alle kleding én accessoires zoals riemen, tassen en schoenen zijn nu te koop voor maar € 1,00 per stuk,” vertelt de ondernemer. ,,Maar als je nu een leuke foto maakt van je 'nieuwe' outfit dan maak je kans op een waardebon van € 50,00.”

Opruimen 

Veel mensen hebben de coronatijd gebruikt om op te ruimen in huis en dus ook in hun kledingkast. Veel kleding is terecht gekomen bij de Kringloopwinkel. Soms zit er zelfs splinternieuwe kleding bij. ,,Dat past nu iemand anders,” zo weet Van Bruggen, die een enorme toeloop in zijn zaak ziet. Iedere dag hangen er ook weer nieuwe items in de winkel. Hier kunnen mensen voor een klein prijsje een leuke outfit scoren.” De winkel naast de Boni is ruim van opzet waardoor je goed afstand kan houden tot andere klanten.

Planten 

De Zaak van Ermelo is tegelijkertijd op zoek naar planten die opgelapt moeten worden. ,,Mensen zijn op vakantie geweest en wellicht hebben de planten de vakantie niet overleefd. Anderen vinden dat planten te groot zijn geworden,” legt Van Bruggen uit. Hij roept mensen op ze niet weg te gooien, maar breng ze naar De Zaak van Ermelo te brengen. ,,Wij lappen ze weer op en als ze hersteld zijn zorgen wij voor een nieuw thuis!” Vanaf 8 september krijgt iedereen bij inlevering van kamerplanten een bon voor een gratis kopje koffie of verse (munt) thee bij Tante Leut. Voor meer informatie informeer bij De Zaak van Ermelo.