Eerste en enige recreatiebedrijf met koninklijke plaquette

ERMELO – Recreatiepark De Paalberg is het eerste recreatiebedrijf in Nederland met het koninklijk predicaat. Koning Willem Alexander heeft dit onlangs toegekend aan het vakantiepark omdat het honderd jaar bestaat en een vooraanstaande positie heeft in de regio. Een park met Gert en Coen (vader en zoon) van den Broek aan het roer.

Vanmorgen is het wapenschild ‘Koninklijke Hofleverancier’ onthuld door ondernemers Van den Broek in gezelschap van burgemeester André Baars. ,,Het is voor mijn vader een kroon op zijn werk,” zegt directeur Coen van den Broek (30) trots. ,,Je moet het vergelijken met het winnen van de Champions League. Het is het hoogst haalbare.” Van den Broek, die een van de jongste recreatieondernemers is, legt uit dat het ontvangen van de koninklijke plaquette een lang traject is. ,,Je moet echt alles op de rit hebben.”

Historie

Burgemeester André Baars vertelt in zijn toespraak een stukje van de historie. ,,Honderd jaar geleden werd het erfpacht verkregen door de AMVJ voor het organiseren van een jonge mannenkamp. En ik begrijp het wel. Wie wil er nou niet in zo’n mooie omgeving verblijven.” Baars benadrukt hoe bijzonder het is dat het predicaat aan het recreatiebedrijf is toegekend. ,,Het eerste en enige recreatiepark in Nederland dat dit predicaat ontvangt!” Gert en Coen van den Broek kijken terug op een bewogen jaar. Wat een groot feest had moeten worden, is door corona teruggebracht tot iets kleins. Toch zijn ze dankbaar en blij dat ze dit samen met hun familie en medewerkers hebben bewerkstelligd. Het wapenschild op de gevel is de kers op de taart.

Geheim

Wat ooit begon op een boerenerf met verbouwde kippenschuren, is nu een groot concern met de naam VDB Holiday. De afgelopen decennia heeft het bedrijf, met vader en zoon Van den Broek aan het roer, enorm uitgebouwd in de leasuresector. Van recreatiepark tot klimbos en van chaletbouw tot pannenkoekenrestaurant. ,,Natuurlijk hebben wij ook tikken gehad van de coronacrisis,” meldt Coen van den Broek. ,,En mijn vader heeft corona gehad. Dat zet je weer met beide benen op de grond.” Gelukkig is het goed afgelopen en is het ook in financieel opzicht een gezond familiebedrijf, maar de ondernemers hadden zich dit jaar heel anders voorgesteld. ,,Maar het is niet anders,” zegt Gert van den Broek tot slot. ,,We moeten het houden bij een kopje koffie en gebak.” Momenteel zitten de recreatieparken vol en helpt de zon bij het vakantiegevoel. Op de vraag wat het geheim achter dit koninklijke bedrijf is zegt Coen van den Broek: ,, We moeten met de tijd meegaan, blijven innoveren.”