'Voor ons staat de klant voorop, niet de cijfertjes'

ERMELO - Tomassen & Kievits wordt TK-Adviseurs met aan het roer Patrick Kappenberg en Robert Flokstra. Deze accountants namen in 2018 het bedrijf van Jeroen Kievits en Gijsbert Tomassen al over, maar nu is het tijd voor een nieuwe naam en zeer binnenkort een nieuwe website.

De Ermelose Patrick Kappenberg runt al jarenlang zijn eigen accountantskantoor in Zeewolde. Ook werkte hij de afgelopen tijd veel samen met Tomassen & Kievits. Toen de mogelijkheid van een bedrijfsovername zich aandiende, was deze stap een logische. Samen met zijn compagnon Flokstra nam Kappenberg het kantoor aan de Stationsstraat 2B over en passen ze de naam nu aan in TK-Adviseurs.

Maatwerk

Met deze twee accountants aan het roer zou men kunnen denken dat ook de kantoortarieven stijgen. ,,Dat is niet aan de orde,” verklaart Kappenberg. Wel is er meer expertise in huis en kan er op het gebied van administratie en accountancy beter maatwerk worden geleverd. ,,Voor ons staat die klant voorop, niet de cijfertjes." De ondernemers richten zich dan ook op kleine én grote bedrijven. ,,Juist de diversiteit maakt het werk zo leuk,” aldus de Ermelose accountant. TK-Adviseurs is er voor de schoonheidssalon, maar ook voor internationaal opererende bedrijven.

Corona

Ook voor de accountantswereld is corona een rare tijd. ,,We hebben veel extra werk door alle regelingen. We willen onze klanten graag goed kunnen informeren,” legt Kappenberg uit. De Ermelose ondernemer heeft zich dan ook extra verdiept in de NOW-subsidies. Minister Wouter Koolmees stelde ook dat het werk van accountants, gezien de grootte van het totale subsidiebedrag, zeer belangrijk is voor het kunnen vaststellen van de rechtmatigheid van de NOW-subsidies. ,,Dit vraagt dan ook veel van accountants,” aldus Kappenberg. Koolmees noemt in een vakblad de aantallen ondernemingen die dit jaar een accountantsverklaring nodig hebben ongekend.

Balans

Robert Flokstra is, naast compagnon in het Ermelose bedrijf, ook onderdeel van het team in Zeewolde. De mannen weten dus met wie ze in zee gaan. Toch verandert er wel wat nu Flokstra ook eindverantwoordelijk is voor het bedrijf in Ermelo. Ze maken nu samen de vervolgstap. Overigens hebben ze niet de ambitie om heel groot te worden, wel om met veel plezier te werken. ,,En daarbij is een goede balans tussen werk en privé van belang!” stelt Kappenberg, die zelf vader van twee kinderen is. Ook Flokstra heeft een gezin en de beide ondernemers weten door een juiste planning een en ander goed te combineren.

Klantenkring

Het team, dat opereert vanuit het kantoor -'Huis van Barmhartigheid'- met uitzicht op ’t Weitje, heeft de brede klantenkring van Jeroen Kievits en Gijsbert Tomassen overgenomen. Daarnaast staat het dienstverlenende bedrijf natuurlijk klaar voor nieuwe ondernemers. Zowel mkb-ondernemers als zzp-ers kunnen met hun vragen bij TK-adviseurs aankloppen. En dat kan door de gevolgen van de coronacrisis essentieel zijn. Veel werkgevers hebben gebruik gemaakt van de regeling. Aan het eind van het jaar is het zaak om te zorgen dat een en ander gecontroleerd gaat worden en die taak ligt voor een groot deel bij de accountants. ,,Wij willen ondernemers graag zo goed mogelijk helpen,” zegt Patrick Kappenberg. ,,Vanaf 1 oktober is ook onze website online, maar mensen kunnen natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen.” www.tk-adviseurs.nl