'PE wil bestuurlijke vernieuwing voortzetten'

ERMELO - Over ruim een week worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Dat betekent ook dat er een wisseling van de wacht gaat plaatsvinden op bestuurlijk niveau. In elk geval zal wethouder Laurens Klappe na de verkiezingen niet meer terugkomen. Of toch wel?

,,Progressief Ermelo wil de ingezette bestuurlijke vernieuwing voortzetten," laat voorzitter Bea van 't Hul weten. ,,Dit betekent niet alleen dat we de inwoners zoveel mogelijk bij de plannen en besluiten van de gemeenteraad willen blijven betrekken, maar ook dat we voor een kandidaat-wethouder zo breed mogelijk willen kijken." Wanneer de verkiezingen voor Progressief Ermelo goed uitpakken en de partij weer onderdeel uit mag maken van de coalitie, wil men de beste kandidaat voor de positie van wethouder. Van 't Hul: ,,Een wethouder die van buiten Ermelo komt, maar wel betrokken op ons dorp, behoort wat ons betreft dan ook tot de mogelijkheden. Om met mogelijke kandidaten in gesprek te kunnen gaan, moet al wel duidelijk zijn of we in het college komen en wat de portefeuilleverdeling zal zijn." Dat is overigens pas bekend als er na de verkiezingen een nieuwe coalitie is gevormd.

Tijd

Omdat dit alles de nodige tijd zal kosten, is Klappe bereid is om – áls Progressief Ermelo in het college komt - tijdelijk plaats te nemen in het nieuwe college. Hij treedt dan terug wanneer de partij zijn opvolger heeft gevonden. ,,De beste persoon op de beste plaats, dát vinden wij belangrijk!" aldus Van 't Hul.