Abdulahad Al Qas neemt voorzittershamer over

ERMELO - De 17-jarige Abdulahad Al Qas is de nieuwe voorzitter van de Ermelose Jongerenraad. Hij neemt het stokje over van Sarojini Ramasray. Ramasray werd woensdag beëdigd tot raadslid. 

Al Qas heeft een brede interesse in politiek, zowel landelijk als lokaal. Hij stond tijdens de verkiezingen ook op de kandidatenlijst van Eén-Ermelo. ,,Ik probeer altijd het nieuws te volgen en een discussie ga ik ook nooit uit de weg!" Met enorm veel enthousiasme zal hij leiding geven aan de Ermelose Jongerenraad. Het idee achter deze Ermelose Jongerenraad is dat men zo de stem namens alle Ermelose jongeren kan laten horen. Het is ook een officieel orgaan om in gesprek te gaan met de lokale politiek.

Politieke interesse bij jongeren

Ramasray moest al na een jaar voorzitterschap het stokje doorgeven. Haar politieke ambitie heeft gezorgd voor een raadszetel. Dat maakt dat vice-voorzitter Al Qas deze taak over moet nemen. Niettemin is hij er helemaal klaar voor. Na een drukke verkiezingscampagne wil deze Ermelose jongere nog meer leeftijdgenoten kennis laten maken met zijn aanstekelijke politieke interesse.