Wethouder neemt document in ontvangst

ERMELO - Woensdagavond heeft de Ermelose Jongerenraad advies uitgebracht over de zogeheten 'Jongerenontmoetingsplekken'. Het document werd overhandigd aan wethouder Sarath Hamstra. 

Voorzitter Abdulahad Al Qas: ,,Wij verzoeken het College om bezig te gaan met het bekijken van de JOP's die we nu hebben, om vervolgens nader te onderzoeken of deze renovatie nodig hebben en om te kijken of er mogelijkheden zijn nieuwe JOP's te realiseren, bijvoorbeeld een nieuw skatepark."

Waanzinnig belangrijk

De Ermelose Jongerenraad vindt het enorm belangrijk omdat JOP's Ermelo aantrekkelijker maken voor jongeren. ,,Wij vinden het van groot belang dat de Ermelose jongeren met elkaar de verbinding zoeken, en juist daarom zijn goed onderhouden plekken waar jongeren elkaar kunnen treffen zo waanzinnig belangrijk. Daarnaast halen JOP's jongeren weg die nu op andere plekken samenkomen waar ze niet horen, zoals speeltuintjes. Hiermee voorkomen we overlast waar dat niet nodig is," aldus Al Qas. De wethouder was blij het advies in ontvangst te mogen nemen. ,,Super dat dit advies nu geschreven is," zegt Hamstra. Verder gaf hij aan dat de onderwerpen die dit advies aankaart, zoals eenzaamheid en het in beweging krijgen van jongeren, ook spelen in de Ermelose politiek. De Ermelose Jongerenraad kijkt uit naar de reactie van het College.