Oppositie dient Motie van Treurnis in

ERMELO – Een gewijzigd stuk (letter of intent) en een rapport van de ODNV zijn vanavond reden voor het indienen van een Motie van Treurnis. Het gaat opnieuw over het langlopende dossier Tomassen Duck-To, de eendenslachterij.

Voor oppositiepartijen Progressief Ermelo(PE) en HEE22 is de maat vol. Volgens Evelien Kars, fractievoorzitter PE, heeft het college niet voldaan aan zijn actieve informatieplicht. ,,De raad is niet geïnformeerd over onder meer het rapport van de ODNV (Omgevingsdienst) uit november 2022. Ook de informatie vanuit het waterschap dat het geen vergunning gaat verlenen aan Tomassen Duck-To op basis van de hoeveelheid water die het bedrijf nodig denkt te hebben, was ons niet bekend.”

Ingeslagen koers

De Omgevingsdienst betwijfelt of de huidige aanvraag van de eendenslachterij kan worden aangepast. Toch zet wethouder Hugo Weidema de ingeslagen koers door. Wat hem betreft verandert er niets aan de intentieverklaring die het college met de ondernemer Gert Jan Tomassen heeft opgesteld. Die ‘letter of intent’ is echter kortgeleden aanpast. ,,Ja, verrassend,” zegt Kars. ,,Alle punten die Eén Ermelo heeft ingebracht zijn opgenomen in de gewijzigde intentieverklaring, terwijl andere fracties hun punten moeten inbrengen met een amendement.” De twee partijen noemen het inmiddels ‘bestuurlijk onzuiver handelen’ wat Weidema doet en dienen een Motie van Treurnis in. ,,Hij heeft de informatie van de ODNV verzwegen,” zegt Wilhelm.

Halszaak

De eendenslachterij veroorzaakt opnieuw veel ergernis. Voor Weidema is het echter geen reden tot uitstel. ,,Wat mij betreft is dat niet nodig," zegt hij. De wethouder vraagt de gemeenteraad vanavond het plan dan ook goed te keuren. ,,Mocht de raad meer tijd nodig hebben, dan maak ik daar geen halszaak van."