Wisseling van wethouderschap

ERMELO – Afgelopen woensdagavond nam wethouder Hugo Weidema na twee jaar afscheid van het Ermelose college. Puttenaar Arap-John Tichelaar werd als zijn opvolger geïnstalleerd.

Burgemeester Hans van Daalen sprak Weidema toe. ,,Twee jaar lang heb je je ingezet voor verschillende dossiers waar je verantwoordelijk voor was. Allereerst was je wethouder financiën, verantwoordelijk voor de schatkist van gemeente Ermelo. Het is onder jouw verantwoordelijkheid meer up-to-date gemaakt dan het was. Ook de woningbouw heeft jouw aandacht gehad. Mét een zekere mate van ongeduld, zeker op dit thema is dit begrijpelijk,’’ aldus Van Daalen. ,,Het bedrijfsleven had als wethouder economie ook je aandacht, je had er ook plezier in. Het kwam vanuit je hart en je had er affiniteit mee, zeker gezien het feit dat je zelf afkomstig was uit het bedrijfsleven. Een ander groot dossier was Thomassen Duck-To. Waardering voor de manier waarop je je hierin hebt gebeten. En dan het andere deel van je portefeuille: Cultuur. Voor jou de kers op de taart, maar ook lastig als het over geld en bezuinigingen ging.’’

Onschatbaar

Uiteraard sprak ook Henri Luitjes als fractievoorzitter van Eén Ermelo een dankwoord. ,,Hugo is een van de grondleggers van de partij, de bijdrage is de afgelopen jaren van onschatbare waarde geweest. Maar ook als wethouder in het college. Je portefeuille is ongetwijfeld indrukwekkend en een van de zwaarste. Wonen, financiën, Economie Kerkdennen, bedrijventerrein A28 en cultuur: elk van deze onderwerpen is cruciaal voor de toekomst van Ermelo. Dat je in deze twee jaar al zoveel vooruitgang hebt geboekt, zegt iets over je kwaliteiten. Maar je had moeite met sommige zaken. ‘Alles in dit huis gaat zo langzaam en het lijkt alsof niemand zich daar druk over maakt’, verzuchtte je meer dan eens.’’ Daarnaast werd veelvuldig zijn humor geroemd.

Kunstwerk

,,Bijna vier maanden geleden heb ik aangekondigd dat de functie als wethouder teveel impact heeft op mij en mijn gezin,’’ sprak Weidema in z’n dankwoord. ,,Ook ben ik veelal tegen zaken aangelopen in de verschillen tussen mijn rol als wethouder en mijn werk in het bedrijfsleven.’’ Uiteraard bedankte de wethouder iedereen die met hem samen gewerkt heeft. ,,Ik wens mijn opvolger Arap-John Tichelaar alle succes en ik hoop dat u met hem en met elkaar blik op en de belangen van nu en in de toekomst voor de mooie gemeente Ermelo mag houden.’’ Vervolgens werd hem door de burgemeester een kunstwerk van Ria Nijenhuis overhandigd.

Installatie

Namens de fractie van Eén Ermelo is C.A.J. Tichelaar de afgelopen weken voorgedragen als opvolger van Hugo Weidema. De raad stemde met negentien stemmen unaniem in met de voordracht. Nadat Tichelaar de belofte had afgelegd, werd hij beëdigd en benoemd als wethouder van de gemeente Ermelo. De raad stemde er tevens mee in dat hij voorlopig in zijn huidige woonplaats Putten, op de grens van Ermelo, mag blijven wonen, waarmee hij een ontheffing kreeg van het woonplaatsbeginsel.