Wethouder presenteert Ontwikkelvisie

ERMELO – Stationsstraat-Oost moet de schakel worden tussen ‘De Verbinding’ en het Kernwinkelgebied. Het college van B&W heeft het gewenste toekomstbeeld voor de Stationsstraat-Oost is in een Ontwikkelvisie en –strategie uitgewerkt. Bij dit toekomstbeeld staat het behoud en waar mogelijk versterken van het kleinschalige karakter en de kenmerkende mix van functies voorop.

Om deze ontwikkelvisie te kunnen realiseren is er een strategie opgesteld. ,,Alle drie de gebieden zijn gelijkwaardig!” zegt wethouder Jan van den Bosch nadrukkelijk. ,,Je ziet een natuurlijke ontwikkeling.” Van den Bosch is blij met de komst van de parketzaak Van den Berg en Woondecor Martens. ,,Maar ook de fietsenwinkels en horeca zitten daar prima op hun plek. We zien hier liever geen mode meer en we zouden bijvoorbeeld Scapino graag elders gevestigd hebben.” Het college wil hier geen funshoppen meer. Maar datgene wat er zit, kan blijven. ,,Het is een visie die we willen verankeren.” De strategie is in te zetten op kleinschaligheid en men wil een transformatie achter naar woningen stimuleren.

Signatuur

Op verschillende manieren wordt er gewerkt aan een vitaal en krachtig centrum. Hierbij wordt uitgegaan van de gedachte dat elk gebied binnen het centrum een eigen signatuur heeft. Het kernwinkelgebied wordt vooral recreatief winkelen, De Verbinding voor de dagelijkse boodschappen. Bij het toekomstbeeld van Stationsstraat-Oost wil men toch de winkelfunctie terugdringen en meer ruimte bieden aan dienstverlening en daghoreca.
Het is een visie voor de komende decennia. Daarbij zijn er ook ontwikkelingslocaties aangewezen waar gekeken wordt naar een transformatie. Dit zijn locaties met een bijzondere functie of uitstraling. ,,We hopen met deze visie dat mensen, wanneer het moment daar is, gaan meedenken,” aldus de wethouder. Hierbij moet gedacht worden aan de voormalige tuinblokker en de ABN-Amro. ,,Het is prachtig dat de panden nu gevuld zijn, maar hier valt veel meer van te maken.”