Partijen hebben meer tijd nodig om afspraken te formuleren

ERMELO - Het College van Burgemeester en Wethouders heeft de gemeenteraad gevraagd om de vaststelling van de Structuurvisie Veldwijk, die geagendeerd staat voor de raadsvergadering van 15 juni, aan te houden. Voorwaarde voor vaststelling van de visie, is een gedegen basisdocument waarin afspraken tussen gemeente en GGz Centraal worden vastgelegd. Op dit moment is dat basisdocument nog niet gereed.

Veel gebouwen en delen van de landgoederen Veldwijk en de Hooge Riet gaan een andere bestemming krijgen. Het accent verschuift daarbij van zorg naar andere functies zoals wonen en nieuwe economische bedrijvigheid. GGz Centraal, eigenaar van de gronden en de gemeente Ermelo hebben de handen ineen geslagen om dit samen op te pakken. Beide partijen hebben echter wat meer tijd nodig om de afspraken goed te kunnen formuleren en af te stemmen met toezichthoudende instanties. Kern van het gesprek is of men een overeenkomst sluit voor alle deelprojecten in één keer of meerdere overeenkomsten per deelgebied. Vanwege de complexiteit zal men hier wat meer tijd voor uittrekken. Ondanks dat het onderwerp niet van de raadsagenda af is, zal definitieve vaststelling van de structuurvisie worden uitgesteld. De verwachting is dat de visie binnen enkele maanden alsnog kan worden vastgesteld.

GGz Centraal

Meer dan een half jaar geleden is de concept-structuurvisie voor Landgoed Veldwijk gepresenteerd. Dit gebeurde in nauw overleg met GGz Centraal. In die visie is vooral ruimte om nieuwe kansrijke initiatieven te stimuleren, maar ook is er veel nieuwbouw mogelijk. ,,Een paar honderd woningen kunnen er gebouwd gaan worden,” vertelde wethouder Jan van den Bosch.