'Geen extra meters commerciële ruimte op deze plek' 

ERMELO - Ruim twee jaar geleden presenteerde wethouder Jan van den Bosch het plan om een paviljoen te bouwen naast het gemeentehuis in Ermelo. Vorig jaar zocht deze gemeente naar geïnteresseerde ondernemers met een goede functie voor dit 'Paviljoen'. Hiervoor hield de gemeente zelfs een selectieprocedure. Gisteren heeft de raad echter unaniem beslist tegen de bouw van dit pand te zijn. Men diende daarom gezamenlijk een amendement in.

Het paviljoen zou worden gerealiseerd op de overgang tussen de Markt en het Raadhuisplein. Door de centrale ligging zou deze locatie volop kansen bieden voor een nieuwe, levendige functie. De raadsleden missen echter de toegevoegde waarde en men vindt dat er voldoende commerciële meters aanwezig zijn in het centrum. De plannen voor een paviljoen was in principe onderdeel van de herinrichting van de Burgemeester Langmanstraat/ Markt.

Commerciële meters

Raadslid Corry Mosterd diende de motie in. ,,De toevoeging van nieuwe commerciële meters heeft ook gevolgen voor de parkeerbehoefte en er is nu al sprake van parkeerdruk. Daarnaast is de ligging van dit bouwblok zodanig dat het geen logische plaats is voor het toevoegen van commerciële meters aan het centrumgebied óf in deze fase aan het Huis van Bestuur en Cultuur.” Dat er sprake zou zijn van parkeerdruk, werd weerlegd door wethouder Jan van den Bosch. Over de motie, die uiteindelijk is aangenomen, zegt hij: ,,Het is een motie die gevolgen heeft voor de exploitatie. Maar dat is niet onoverkomelijk.”