'De auto domineert teveel' 

ERMELO - Het gebeurt dagelijks vele malen, winkelend publiek dat de Stationsstraat Oost oversteekt op een plek waar geen oversteekplaats is. ,,Maar men denkt wel dat de 'drempels' als zodanig functioneren," meldt raadslid Bart van der Knaap van BurgerBelangen Ermelo. Deze partij is het dan ook niet eens met de beantwoording van het college dat het aantal oversteekplaatsen voor voetgangers aan de Stationsstraat Oost niet hoeven worden verhoogd.

,,Eigenlijk vind ik het iets heel natuurlijks," stelt Van der Knaap. Het feit dat alleen bij het Molenaarsplein zwartwitte strepen zijn aangebracht is wat hem betreft niet voldoende. In de commissie heeft de BurgerBelangen Ermelo een aantal keren verzocht om ook op de andere drempels een zebrapad te aan te brengen. ,,Hierdoor worden deze drempel een natuurlijk oversteekplaats, waarmee het zebrapad de veiligheid voor de voetganger juridisch waarborgt."

 Bord 'auto te gast'

De Stationsstraat is voor ruim 10 miljoen euro opgeknapt wat uiteindelijk moest leiden tot een nieuwe situatie genaamd 'auto te gast'. Dit komt volgens de fractie van BurgerBelangen Ermelo te weinig uit de verf. De auto domineert te veel en beperkt daarmee de ruimte voor de fietser en de voetganger. ,,Dit wordt ook bevestigd in de enquête die BurgerBelangen Ermelo begin 2016 in het centrum onder de winkeliers heeft gehouden en de fractie wil ook niet de signalen uit de samenleving negeren," aldus Van der Knaap. Vaak zien voetgangers de drempels in de Stationsstraat als een oversteekplaats. Dan moet de veiligheid ook zo worden gewaarborgd. In een brief aan het college zal de fractie wederom vragen om aanpassingen. Deze zal bestaan uit een bord voor 'auto te gast', een fietsmarkering op de weg en zebrapaden op de drempels. BurgerBelangen Ermelo heeft overigens al eerder het college op de vingers getikt. ,,Toen ging het om het verkeerde kleurgebruik op het zebrapad bij het Molenaarsplein. Na bijna twee jaar heeft het college dit pas aangepast," zegt het BBE raadslid. Hij hoopt dat het ditmaal sneller opgelost kan worden.