Verlaging parkeerdruk rondom de Markt 

ERMELO - Binnenkort zal, naast de Burgemeester Langmanstraat ook de Markt blauwe parkeerzone worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het advies om deze blauwe zone uit te breiden. Dit verlaagt de parkeerdruk rondom de Markt in het centrum waardoor bezoekers dicht bij het centrum kunnen parkeren.

Voor langparkeerders is er plaats aan de Groeneweg (bij het Kerkelijk Centrum) en bij de Rehobothkerk. Aan de andere kant van het gemeentehuis is er ruimte aan de Chevallierlaan. Volgens wethouder Jan van Eijsden komt de uitbreiding van de blauwe zone ook tegemoet aan de wens van de ondernemers in het centrum. Daarnaast draagt het bij aan de concurrentiepositie van Ermelo. Het aanbod van gratis parkeerplaatsen is een groot pluspunt.

,,We willen de blauwe zone gelijktijdig uitbreiden met het activeren van een elektronisch parkeerverwijssysteem,” aldus Van Eijsden. Het was overigens de raad die met het voorstel tot uitbreiding kwam. Door de komst van extra ambtenaren naar Ermelo neemt de parkeerdruk rond het gemeentehuis toe. Men wil met de uitbreiding van de blauwe zone hiermee voorsorteren op mogelijke parkeerproblemen. ,,Nu al parkeren veel ambtenaren aan de Chevallierlaan,” stelt burgemeester André Baars. Wat het effect zal zijn van deze maatregel? ,,We zullen het zien. Wellicht kijken we dan geruime tijd naar lege parkeerplaatsen,” zegt Van Eijsden enigszins sceptisch.