Herma van der Weide nieuwe lijsttrekker van VVD Ermelo

ERMELO - Donderdagavond is tijdens de ledenvergadering van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie in Ermelo Herma van der Weide-van ’t Hof unaniem benoemd tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. ,,Ik doe het niet alleen, we doen het samen met een mooie club mensen," aldus de nieuwe kopvrouw.

Herma van der Weide (62) kan bogen op een rijke ervaring als lokaal volksvertegenwoordiger. Ze was in de gemeente Eemnes 14 jaar actief in de lokale politiek: vier jaar als fractie-ondersteuner en tien jaar als raadslid. Na haar verhuizing naar Ermelo werd zij benoemd tot bestuursvoorzitter van de Ermelose VVD afdeling. Een functie die ze van 1998 tot en met 2005 bekleedde. Nu kiest deze groepsleerkracht van basisschool De Cantharel weer voor een rol in de politieke frontlinie.

Verbinder

Van der Weide is alom bekend als trouwambtenaar. In die rol is ze al een verbinder. Dit zal ze ook zeker in de politiek kunnen toepassen. ,,Gisteravond heb ik alle vertrouwen gekregen van de Volkspartij en dat voelt super! Het is een mooie club mensen die allemaal mee gaan doen, dat is belangrijk!" aldus de kersverse lijsttrekker. ,,Ermelo kan wel wat transparantie gebruiken en dat gaat met de liberale gedachten zeker lukken! Voeten op de grond, goed kijken en luisteren en genieten van ons dorp!" Van der Weide wil vooral kijken naar Ermelose mogelijkheden.

 Teamwork

Ze heeft een duurzame missie: ,,Als raadslid wil ik in de politieke besluitvorming de liberale mens- en maatschappijvisie met de kernwaarden vrijheid, verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid en sociale rechtvaardigheid inbrengen in elke politieke besluitvorming. Als lijsttrekker wil ik bijdragen aan optimaal teamwork binnen de VVD gemeenteraadsfractie.”