'Waarom rioolonderzoek naar drugs zinvol kan zijn'

ERMELO - Drie politieke partijen uit Ermelo organiseren op woensdag 8 november een thema-avond over drugs en drugpreventie. Deskundigen vertellen wat druggebruik is, wat er te koop is en wat het met je doet.

Een medewerker van Tactus verslavingszorg zal hierover spreken, twee Moedige Moeders en twee ervaringsdeskundigen zullen ieder vanuit hun eigen deskundigheid deze onderwerpen aansnijden. Het doel dat de Moedige Moeders nastreven is het drug/drankprobleem in beeld te brengen en aan te pakken. Ermelose raadsleden en de deskundigen willen graag bespreken waarom rioolonderzoek naar drugs zinvol kan zijn, maar ook waarom druggebruik en de gevolgen vaak nog onvoldoende besproken worden thuis, op scholen of in kerken.

Aandachtspunten

,,We hopen met elkaar het gesprek aan te gaan en van elkaar te leren om zodoende dit onderwerp bespreekbaar te houden," vertelt Folkje Spoelstra, raadslid ChristenUnie. ,,Als politieke partijen kunnen wij de aandachtspunten die nodig zijn op het gebied van drugpreventie in Ermelo meenemen om voorstellen te doen voor ons gemeentelijk beleid." Deze thema-avond is een initiatief van ChristenUnie Ermelo, CDA Ermelo en SGP Ermelo. Aanvang 19.30 tot 21.30 uur, locatie Immanuëlkerk Ermelo.