Mannen ruilen van functie

ERMELO - De Ermelose Jongerenraad heeft sinds kort een nieuwe voorzitter. Daniël Jacobs gaf de voorzittershamer door aan zijn collega Daniël Hofman (links op de foto), die tot dan toe vice-voorzitter was. De mannen ruilden van positie.

Hofman studeert Economie en Bedrijfseconomie aan de Universiteit Utrecht. ,,Ik denk dat je als econoom perfect de brug tussen politiek en maatschappij kan slaan, omdat je altijd nadenkt over de gevolgen van beleid op gedrag. Ook merk ik dat mijn bedrijfseconomische vakken mij een goed inzicht geven in hoe organisaties werken en hoe je prestaties optimaliseert." Ruim een jaar geleden werd hij lid van de Jongerenraad en in oktober werd hij verkozen tot vice-voorzitter in het bestuur. ,,Vanuit die positie heb ik een fantastisch beeld weten te krijgen van hoe de lokale politiek werkt en hoe we als jongerenraad goed kunnen opereren," aldus Hofman. Onlangs besloot Jacobs, die toen voorzitter was, dat hij het tijd vond om van posities te ruilen. ,,En de raad ging daar unaniem mee akkoord," melden de mannen.

Goede start

Omdat de mannen bestuurlijk het afgelopen jaar al veel samen optrokken, verliep deze bestuurswisseling soepel.  ,,Ik merk dat we er samen als sterk bestuur in slagen momentum te creëren en dus dingen voor elkaar te krijgen.
In de afgelopen maand heb ik onder andere de statuten herschreven, waardoor we organisatorische veranderingen kunnen aanbrengen om zo efficiënter en dus effectiever te werken," aldus Hofman. ,,De raad is al enthousiast en heeft ingestemd en dus ben ik momenteel in gesprek met het college van burgemeester en wethouders om ook hun toestemming te winnen." Het bestuur heeft de ambitie om te groeien in ledenaantal. ,,Vandaar dat ik graag jongeren oproep om een keer langs te komen. We houden ons bezig met het organiseren van activiteiten, denk aan sport, muziek, theater, debat, maar ook feesten. Ook is het belangrijk jongeren te vertegenwoordigen in de politiek door politici en bestuurders van de belangen van jongeren te overtuigen. Daarnaast zijn we natuurlijk nu al bezig met de gemeenteraadsverkiezingen."

Wachttijden

Voor de Jongerenraad is het de perfecte tijd om hun thema’s op de partijagenda’s te krijgen. ,,Je moet dan denken aan de absurd lange wachttijd bij Uwoon voor sociale huurwoningen, maar ook over verkeersveiligheid en de bestrijding van armoede onder jeugd zullen mensen veel van ons horen. Daarnaast ontvangen we graag tips over andere problemen in Ermelo," aldus Hofman, die er enorm veel zin in heeft. Het is de nieuwe voorzitter om organisatorisch alles goed te regelen en zo een goed functionerende raad te verwezenlijken. ,,We hebben al veel nieuwe leden erbij gekregen en ervaren dat we echt productief bezig zijn. Zoals het er nu uitziet wordt 2018 een enorm goed jaar voor ons, waarin we uiteindelijk zullen groeien tot vijftig leden. Als laatste verzoek ik ook andere organisaties om met ons in contact te komen om te kijken naar manieren om samen onze doelen te kunnen bereiken." Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Facebook: Ermelose Jongerenraad