Motie voor groen licht nieuwbouw RKPWA

ERMELO - Als de gemeenteraad vanavond instemt met een extra budget van 25.000 euro voor de bouw van de RK Prins Willem Alexanderschool (RKPWA), kan het schoolbestuur toch nog voor de feestdagen het glas heffen op de nieuwbouwplannen en zullen de leerlingen wellicht na de kerstvakantie een nieuw, ditmaal vrolijk, videofilmpje maken. Het college van B&W en het schoolbestuur hebben dinsdag namelijk een overeenkomst bereikt.

De RKPWA kreeg begin deze maand enorm veel media aandacht omdat leerlingen en leerkrachten aantoonden dat een nieuw schoolgebouw inmiddels noodzaak is en uitzicht daarop ver weg leek. De school gevestigd aan het Pretoriusplein in Ermelo. Op dit plein waren een paar jaar geleden nog drie basisscholen gevestigd, maar inmiddels zijn er twee gesloten. Dit feit is voor wethouder Laurens Klappe ook een afweging om mee te bewegen in de grootte van de school. Klappe: ,,De gemeenteraad had krediet beschikbaar gesteld voor een school met 90 leerlingen en het schoolbestuur zette in op 100 leerlingen." Inmiddels is bekend dat het aantal leerlingen de grens van 90 voorbij is en dat een groei in aantal realistisch is. ,,Maar dan nog was er een budget tekort van 45.000 euro en het college is van mening dat de school daarin mee moet betalen. ,,Maar dan moet er een meerderheid van de raad vanavond instemmen met een extra budget van 25.000 euro." Hij hoopt dat dit lukt omdat de school offertes heeft die binnenkort verlopen en daarna wordt de bouw 70.000 euro duurder. ,,Snelheid is nu dan ook geboden."

Leerlingen in de raadszaal

Het is nu aan de raad om een stem uit te brengen. Daarom dient raadslid Mariëlle Kuijpers van BurgerBelangen Ermelo tijdens de laatste raadsvergadering van 2017 een motie in. Deze wordt gesteund door Progressief Ermelo, de ChristenUnie, VVD en Ermelo Liberaal. ,,Genoeg voor een meerderheid, maar het wordt nog spannend vanavond," zegt Kuijpers. De raadsvergadering vanavond kan dan ook rekenen op jong publiek. Leerlingen van de RKPWA zullen vanavond hun stem laten horen.