Partij kiest voor twee beoogd wethouders

ERMELO - ‘Gewoon samen doen’ , dat is het motto waarmee BurgerBelangen Ermelo (BBE) komend jaar de verkiezingen in gaat. Donderdag presenteerde deze lokale partij haar verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Bart van der Knaap is lijsttrekker, gevolgd door Mariëlle Kuijpers, Wouter Vogelsang, Han Wilhelm en Ben Noorloos.

Een beoogd wethouder is er nog niet. ,,Dat bekijken we pas wanneer het zover is,” legt Van der Knaap, die wel die ambitie heeft, uit. ,,Stel je voor dat we in de coalitie zitten en de portefeuille is financiën, dan moet ik dat niet doen. Dan is dat een taak voor Wouter.” BBE denkt overigens wel degelijk na over een wethouderspositie. ,,We zijn klaar om mee te gaan regeren! . Wij hebben de afgelopen periode zeer zorgvuldig ons programma samengesteld en daarbij de top drie topprioriteiten voor ons dagelijks handelen vastgesteld: (Be)wonen, (Be)leven en Economie. Uiteraard ieder met hun eigen bijbehorende onderliggende thema’s zoals veiligheid, wonen, aantrekkelijke wijken en dorpen, sport, inwoners betrekken en ondersteunen, gezondheidszorg en (sociale) voorzieningen, natuur en milieu, kunst en cultuur, recreatie en toerisme en degelijke financiën,” aldus de lijsttrekker.

Gelijkwaardigheid

Gewoon samen doen is voor BBE op basis van gelijkwaardigheid. ,,Ik heb het dan ook liever over samen doen dan over meedoen,” aldus Van der Knaap. BBE vindt het belangrijk dat inwoners zelf kunnen bepalen hoe een buurt er uit komt te zien. ,,Inwoners moeten dan ook betrokken worden op een moment dat dit nog nut heeft; namelijk aan het begin van een project. En dat buurtbewoners ook gedurende het project meedoen. Onze partij wil dat eigen initiatief en betrokkenheid van inwoners aangemoedigd wordt. En wil de kennis van buurtbewoners optimaal benutten. Bewoners weten immers wat het beste is voor de buurt.” Dit past bij de de nieuwe formule van een ‘netwerkgemeente’. ,,Wat mij betreft is gekozen worden overigens niet alleen een mandaat voor vier jaar. Het is een interactief proces, waarbij ik wil dat de gemeenteraad vaker in de positie wordt gesteld om de kaderstellende en volksvertegenwoordigende rol op zich te nemen. De raad moet minder volgend aan het college zijn.”

Kandidaten

Bestuursvoorzitter Gerard Lam presenteerde donderdag de kandidatenlijst met 14 kandidaten, vertrouwde namen, maar ook veel nieuwe. ,,Hiermee is een goed evenwicht gevonden tussen ervaring en vernieuwing. De kandidaten brengen een grote mate van deskundigheid mee en hebben ieder hun eigen achtergrond. Naast een aantal ondernemers zijn zij afkomstig uit het bedrijfsleven, de overheid, het verenigingsleven en het onderwijs.” Voor het verkiezingsprogramma klik hier.