''We hebben een eenduidig en helder beleid nodig"

ERMELO/ REGIO - Er komen speciale arrangementen rond het herdenken van het oorlogsverleden op de Veluwe, men wil meer bekendheid aan Veluwse landgoederen en er komen maatregelen om de natuur beter te beschermen. De Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met een groot pakket aan maatregelen om de Veluwe ook de komende jaren te versterken. 

,,De Veluwe staat weer op 1 als meest populaire vakantiegebied in Nederland. Dat is fantastisch nieuws," vindt gedeputeerde Bea Schouten. ,,Samen met de regio werken we er hard aan om de Veluwe als meest populaire vakantieregio op één te houden. Goed te zien dat onze inspanningen werken." Het is belangrijk om dit zo te houden. ,,Maar het huidige beleid van provincie Gelderland op het gebied van recreatie en toerisme is erg versnipperd. Een eenduidig en helder beleid is nodig om onze koppositie van binnenlandse vakantieregio te handhaven," vindt het Ermelose statenlid Daisy Vliegenthart (CDA).

Economie

Recreatie en toerisme is een belangrijke economische drager in Gelderland. Het gaat om meer dan 61.000 banen, 6,3% van de Gelderse werkgelegenheid. De besteding aan de vrijetijdseconomie lag in 2016 op 3,2 miljard euro. We kunnen daarmee concluderen dat recreatie en toerisme zeer belangrijk voor onze provincie zijn. Sinds begin dit jaar staat de Veluwe weer op de eerste plaats staat als meest bezochte binnenlandse vakantieregio. Ook is de provincie Gelderland dé fietsprovincie van Nederland. Om deze koppositie te behouden vindt het CDA het belangrijk dat er een duidelijk en overkoepelend beleid is op het gebied van recreatie en toerisme. Vliegenthart: ,,Het valt ons op dat het beleid op dit moment versnipperd is over meerdere beleidsthema’s en aandachtsgebieden. Denk aan Vitale Vakantieparken, diverse gebiedsopgaven, leefbaarheid, herinneringstoerisme, cultuur, natuur, beleidskader economie, etc.”