'Ernstige belangenverstrengeling'

ERMELO - Jan Hop, van de Ermelose politieke partij Groep Hop, gaat woensdag 7 maart naar de rechter om duidelijkheid te krijgen of de gemeente rechtmatig gehandeld heeft door zogenaamde sandwichborden aan lantaarnpalen te weigeren.

Hop had toestemming gevraagd om vijftig verkiezingsborden in Ermelo te plaatsen, De gemeente wil daar niet aan meewerken omdat men een overeenkomst heeft met Calumma, die de reclameborden langs de weg verzorgt. Volgens de gemeente staat het Groep Hop vrij om net als andere partijen op deze manier betaald te adverteren.

Onbeperkt

Hop is het daar niet mee eens en voelt zich hierdoor benadeeld. ,,In Purmerend, waar Groep Hop ook meedoet, mogen we onbeperkt zes weken voor de verkiezingen borden plaatsen." Wat Jan Hop ook teleurstellend vindt is dat hij bijna drie maanden gewacht heeft op antwoord waarna hij een ingebrekestelling met dwangsom heeft ingediend. ,,Deze zaak toont ook aan wat er helemaal mis is in het gemeentehuis van Ermelo en hoeveel geld, tijd en energie er wordt besteed door de gemeente Ermelo om de plaatsing van een paar verkiezingsborden tegen te houden," aldus Hop.

Belangenverstrengeling

De behandeling bij de bezwaarcommissie loopt nog, maar de tijd richting verkiezingen dringt. Daarom heeft Hop eroor gekozen een verzoek voor voorlopige voorziening in te dienen bij de rechtbank in Arnhem. De Ermeloër spreekt van ernstige belangenverstrengeling. ,,Het college en de gemeenteraad hebben er allemaal belang bij dat Groep Hop geen verkiezingsborden mag plaatsen en reken maar dat die opvallen." Jan Hop stelt dat er sprake is van opzet. ,,Opzet om Groep Hop dood te zwijgen met een verbod op politieke activiteiten, te weten het plaatsen van duurzaam vervaardigde verkiezingsborden."