Wie wordt best geklede politicus van Ermelo?

ERMELO – Zaterdagmiddag is er tijdens de politieke markt een Lagerhuisdebat op het Pauwenplein. De lokale politici zullen aan de tand worden gevoeld waarbij iedereen mee mag doen.

Inwoners van Ermelo mogen ‘live’ met de politici in discussie. Het mag overal over gaan, maar wel volgens de spelregels van het Lagerhuisdebat. Voor wie niet weet wat dit is een korte uitleg. Het Lagerhuisdebat is misschien wel de allerbekendste debatvorm. Er worden twee rijen stoelen tegenover elkaar gezet. De ene kant is vóór een stelling; de andere kant tegen. Wie het woord wil, staat op. Maar spreken mag pas als de debatleider het woord geeft. Voordeel van deze vorm is dat het snel gaat en veel interactie oplevert omdat er geen lange discussies worden gevoerd. Onderwerpen worden door de debatleiders aan gereikt, maar zij krijgen ook de mogelijkheid om omstanders er bij te betrekken. Omdat nog niemand weet welke kant op 21 maart de dobbelsteen uit rolt, wil de organisatie met dit politieke spel enkele lokale punten nog helder zien te krijgen.

Mode

Tijdens deze middag wordt ook bekend gemaakt wie de best geklede politicus van Ermelo is. Deze verkiezing wordt gedaan door de Ermelose mode-ondernemers die tenslotte het meeste kennis van zaken hebben op het gebied van kleding en mode. Enkele ondernemers hebben de afgelopen periode zich gefocust op de lokale politici en ze met een kritische blik bekeken vanuit hun eigen vakgebied. Op zaterdagmiddag zullen de resultaten van hun onderzoek bekend gemaakt worden. Deze activiteiten vinden plaats op het Pauwenplein tussen 15.00 -16.30 uur. De organisatie is in handen van Ermelo van NU.