Baars wacht op nieuw evenementenbeleid

ERMELO - Een zevende Zomeravondbraderie komt dit jaar niet op de agenda. VVV manager Ronnie Regeling betreurt deze beslissing van het college. Burgemeester André Baars onderbouwt de keuze met het feit dat er eerst een nieuw evenementenbeleid moet worden gemaakt.

,,We willen totdat er een nieuw evenementenbeleid is geen uitbreiding van evenementen,” zegt Baars. Zeker daar waar het gaat om klachten van geluidsoverlast. Om dezelfde reden is er ook geen vergunning afgegeven voor een tentfeest op 't Weitje. Volgens de burgemeester is de kans groot dat de raad in de laatste vergadering voor het zomerreces een beslissing over zal nemen. ,,Realiseer je dat de trein voortdendert,” zegt Regeling. ,,De toeristen wachten niet.” De VVV manager heeft al eerder aangegeven dat de muziek tijdens de braderieën zachter kan. ,,Een zevende Zomeravondbraderie is een langgekoesterde droom van ons en van standhouders.” De braderie zorgt ook voor extra inkomsten voor de VVV, maar die zevende komt er dus niet in 2019.

Duidelijkheid

Regeling vindt dat er duidelijkheid moet komen. ,,Waarom is er dan wel groen licht voor de ijsbaan?” stelt hij. Baars haalt aan dat er dan wel een nieuw evenementenbeleid is. De VVV zal de plannen voor een extra braderie volgend jaar nogmaals indienen. Regeling hoopt dat er voor het nieuwe beleid gesprekken worden gevoerd met alle betrokkenen. ,,Bij vaststelling van dit evenementenbeleid zijn we als VVV totaal niet gehoord. Dat is raar wanneer je stelt dat juist de VVV - Ermelo Buitenleven hierin een belangrijke rol speelt.”