'Voor de een gaat het te snel, voor de ander niet snel genoeg'

ERMELO - Hoe realistisch zijn de energie- en klimaatdoelstellingen van de gemeente Ermelo? Dat vraagt het CDA Ermelo zich af. Jaren geleden heeft de gemeenteraad besloten om in 2030 energieneutraal en in 2035 klimaatneutraal te worden. Daarmee is de gemeente Ermelo een voorloper op andere gemeenten.

,,Voor de een gaat het niet snel genoeg en voor de ander juist te snel," stelde wethouder Leo van der Velden begin deze week. ,,De ambitie is dermate hoog dat je het niet goed genoeg kan doen." Uit evaluaties blijkt dat met de huidige koers de gemeente Ermelo de doelstellingen niet gaat halen. Dat betekent dat er of een andere koers moet worden gevaren met meer investeringen in isolatie en grootschalige opwek van duurzame energie, of dat de klimaatdoelstellingen moeten worden losgelaten. Maar wat vinden inwoners hiervan? ,,Hoe ga je om met de beleviing nu een en ander concreet wordt in het landschap?" Van der Velden noemt zichzelf een realist. ,,We zijn er nog lang niet."

 

Overduidelijk

Erik van der Weide woordvoerder duurzaamheid van het CDA Ermelo stelt: ,,Als we doorgaan met het beleid zoals we dat tot 2019 hebben gevoerd, halen we overduidelijk onze doelstellingen niet. Voor ons reden om die doelstellingen en het beleid kritisch tegen het licht te houden. Om deze reden organiseren wij een avond over dit onderwerp.” 

Gesprek

Op woensdag 12 juni organiseert de politieke partij een avond om in gesprek te gaan over deze energie- en klimaatdoelstellingen. Van der Weide: ,,Iedereen is welkom en we willen er een interactieve avond van maken. We hopen op die manier een goede inschatting te maken hoe de samenleving over dit onderwerp denkt.” De avond vindt plaats op woensdag 12 juni in museum Het Pakhuis. aanvang 19.30 uur en iedereen is welkom. Opgeven is niet verplicht, maar mag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het is fijn als men mobiele telefoons meebrengt.