Coronel Dakar Team haalt beste resultaat ooit in Dakar Rally

ERMELO – De Dakar Rally 2021 zit er al weer op. Gisteren finishten de deelnemers in Jeddah in de twaalfde etappe na een tocht van 447 kilometers. De gebroeders Tim en Tom Coronel kwamen deze etappe als veertigste equipe binnen en eindigden daarmee op de 26e plaats in het algemeen klassement. Hun beste resultaat ooit in een Dakar Rally.

Het was voor tweeling Tim en Tom Coronel niet alleen hun beste resultaat in de Dakar ooit, maar ze bleken ook nog eens de enig overgebleven Nederlanders te zijn bij de auto's. Uiteraard heeft ook Ermeloër Bram van Winkoop een aandeel gehad in deze uitkomst. ,,We hebben de finish gehaald en daar zijn we als team super blij mee! Van Tim en Tom begreep ik dat de laatste de zwaarste etappe van de hele rally was,’’ vertelde Bram aan Ermelo van NU. ,,Onderweg hadden de mannen nog wat kleine probleempjes, maar ze hebben The Beast heelhuids naar de finish weten te brengen, waar wij de mannen ook hebben opgewacht, want vanwege Covid konden we niet met het hele team naar het podium. Helemaal niet zo erg, want direct na de finish zijn de emoties en de adrenaline nog volop aanwezig. Uiteraard waren Tim en Tom zelf natuurlijk ook ontzettend blij en trots met een mooie 26e plek in de eindklassering. Als je kijkt naar het aantal gestarte deelnemers en de deelnemers die ook daadwerkelijk de finish halen dan is het helemaal niet zo vanzelfsprekend om de rally ook helemaal uit te rijden. We kijken als team terug op een hele geslaagde rally!’’

Slachtoffer

Direct na de finish hebben alle deelnemers weer een PCR-test moeten doen om te laten zien dat ze geen COVID-19besmetting hebben. Pas dan kunnen ze weer voet op Nederlandse bodem te kunnen zetten. Van Winkoop: ,,Vandaag rest ons alleen nog de taak om de voertuigen naar de haven te brengen, waarna we terug vliegen naar Nederland, waar we onze verhalen kunnen delen met familie en vrienden, die natuurlijk ontzettend met ons meegeleefd hebben de afgelopen weken! Na drie weken in onze eigen teambubbel te hebben geleefd, voelt het ook wel weer goed om nu naar huis te gaan, terug naar het normale leven.’’ Naast alle feestvreugde van aankomsten en overwinningen, was er ook dit jaar een slachtoffer te betreuren. In de zevende etappe kwam de Franse motorcoureur Pierre Cherpin (52) ernstig ten val. Hij overleed gisteren tijdens zijn repatriëringsvlucht naar Frankrijk. Cherpin is het 31e dodelijke slachtoffer in de geschiedenis van de Dakar.