Routes over ruiter- en menpaden

ERMELO - Nu de coronamaatregelen het weer mogelijk maken, kunnen ruitersportcentrum Sequoia Stables en Stichting Hippisch Platform Ermelo voor de vierde keer de Ermelose Paarden Tweedaagse organiseren. Deze zal op zaterdag 28 en zondag 29 augustus worden verreden. Op beide dagen kunnen zowel ruiters als menners een aantrekkelijke, verzorgde tocht over de Ermelose Veluwe rijden. Ook is deelname op slechts één dag mogelijk.

Er wordt gereden op de officiële ruiter- en menpaden in het fraaie buitengebied van Ermelo. Op zaterdag voert de lange route van circa 25 km rondom het Cyriasische Veld, richting de Poolse weg en de Schapendrift. De tweede dag rijden de deelnemers circa 15 km naar de nog volop bloeiende Ermelosche Heide.
Beide organisatoren zijn verheugd over de belangstelling voor dit hippische evenement van deelnemers ‘buiten de regio’. De verwachting is dat voor beide dagen ongeveer 40 ruiters en aanspanningen komen rijden.

Ideaal

Instructrice Vivian Sluis van Sequoia Stables: ,,Voor de klanten van onze manege is dit een ideale gelegenheid om eens (veilig) heel anders te rijden dan in een rijbaan. Paarden reageren immers buiten in de natuur altijd weer anders dan in de bak. En onze manege, met alle voorzieningen, ligt ideaal voor het maken van mooie buitenritten." Han Wilhelm van de stichting Hippisch Platform Ermelo vult aan: ,,We hebben op Ermelo’s grondgebied ongeveer 100 km aan goed onderhouden ruiter- en menpaden liggen. Die zijn nu recentelijk bewegwijzerd met het landelijke ruiter- en menpaden-knooppuntensysteem. De Ermelose Paarden Tweedaagse is een mooie gelegenheid voor deelnemers om kennis te nemen van de schitterende mogelijkheden die Ermelo biedt voor het hippische toerisme."

Paardentoerisme

De organisatoren proberen met deze tweedaagse het paardentoerisme voor Ermelo opnieuw leven in te blazen. Op beide dagen kan vanaf 9.30 uur worden gestart op het terrein van manege Sequoia Stables, Fazantlaan 14. Men dient zich daar voor 16.00 uur weer af te melden.
Voor meer informatie: manege Sequoia Stables, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.